Raluca Firănescu, fotomodel internațional de origine română stabilit în Israel, a lansat Xpat Girls (www.xpatgirls.com), o plaformă internațională deschisă tuturor femeilor din diasporă și bazată...

Luca_Firanescu_Xpat_GirlsRaluca Firănescu, fotomodel internațional de origine română stabilit în Israel, a lansat Xpat Girls (www.xpatgirls.com), o plaformă internațională deschisă tuturor femeilor din diasporă și bazată pe povești personale.

Xpat Girls funcționează ca o revistă online unde femei de diferite naționalități, alături de echipa editorială formată din cinci colaboratoare stabilite în Israel, Marea Britanie, Olanda, Spania și China împărtășesc experiențe și sfaturi ale traiului în alte țări decât cea de origine.

Comunitatea este formată din femei care prin natura meseriei, prin căsătorie sau urmând studii la instituții internaționale de învățământ, s-au stabilit în alte țări. Sunt femei educate, a căror experiență de viață este valoroasă și care doresc să împărtășească lecțiile învățate și să se conecteze cu alte femei aflate în situații similare. Spre deosebire de portaluri similare care oferă în principal detalii funcționale (ex. cum să te înregistrezi la primărie, cum să îți faci programare la doctor), Xpat Girls se bazează pe tehnica de storytelling, fiecare articol este un mix dintre emoția propriei experiențe și informații despre cultura și specificul țării în care autoarele trăiesc acum.

“Xpat Girls este proiectul meu de suflet, după peste 10 ani de modeling în Statele Unite și în Europa, 4 ani de advertising și 5 ani de căsătorie în Israel. Ideea mi-a venit după ce atât sora mea, cumnata mea și două dintre prietenele mele cele mai bune au plecat în străinătate. Abia atunci mi-am dat seama de acest trend care ia amploare cu o viteză fantastică, datorită condițiilor mai facile de emigrare și a ușurinței tot mai mari de a călători. Dupa ce eu însămi am trăit acest lucru, cred că decizia de a te muta într-o altă țară este unul dintre momentele cruciale din viața unei persoane”

Raluca Firănescu, inițiatoarea Xpat Girls

Conținutul editorial este exclusiv în limba engleză și abordează povești de viață, stil de viață local, experiențe, recomandări diverse. Articolele variază de la cele cu un conținut înalt informațional, din categoria “știați că”, până la cele mai personale, care vorbesc despre transformări existențiale odată ce părăsești țara natală și ajungi în alt colț al lumii. Anumite postări pot fi considerate adevărate demersuri jurnaliste de investigație, cum ar fi cele dedicate cartierului Red Light din Amsterdam.

“Am adunat o echipă redacțională fomată din fete care nu doar sunt stabilite în alte țări, dar au specializări pe toate categoriile de articole pe care le abordăm. Avem specialiste în comunicare, psihologie, ospitalitate și fashion. Împreună am început să formăm o comunitate în creștere pentru femeile ‘expat’ din orice țară“, mai adaugă Raluca Firănescu.

Momentan Xpat Girls este o platformă online, însă anul viitor aceasta va fi formalizată, iar comunitatea va beneficia de mai multe instrumente de socializare care să le aducă valoare.

“Sperăm totodată ca în demersurile noastre să obținem sprijinul unor comunități de expați deja create și al unor brand-uri internaționale care ne împărtășesc valorile – libertate, apetit pentru schimbări curajoase, susținerea voluntară a unor experiențe internaționale cât mai bune. Totodată, încercăm să găsim cât mai multe femei minunate care doresc să împărtășească pe portalul Xpat Girls experiențe autentince din diasporă“, declară Raluca Firănescu.

În acest moment site-ul are aproximativ 20.000 de vizualizări pe lună, iar principalele țări sunt SUA, Romania, Olanda, Algeria, Israel, Germany, Ghana, Hong Kong, Canada.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.