Zilele telefoanelor cu ecrane de 3,5 inci sau 4 inci se cam aproprie de fina. Întrega piaţă smartphone se îndreaptă către pahblet-uri sau cel...
phabletZilele telefoanelor cu ecrane de 3,5 inci sau 4 inci se cam aproprie de fina. Întrega piaţă smartphone se îndreaptă către pahblet-uri sau cel puţin către telefoane cu ecrane generoase, o tendinţă în creştere continuă (un phablet este, de obicei, un smartphone cu ecran între 5 şi 7 inci). Avem deja o serie de exemple care s-au bucurat de un enorm succes în rândul consumatorilor: Samsung Galaxy S4 şi S5, HTC One M8.

Şi deşi a menţinut linia de smartphone-uri le dimensiuni mai mici de ecrane, şi Apple se pregăteşte ca din toamnă să anunţe un gadget cu ecran de 5,5 inci. Un device care se va încadra, fără nicio îndoială, în segmentul phablet.

Un raport recent al BI Intelligence, serviciul de cercetare al Business Insider, aruncă o privire asupra tendinţelor din piaţa telefoanelor mobile şi asupra modului în care phablet-urile au schimbat acest segment şi au canibalizat cererea pentru tablete.

Potrivit acestuia, segmentul phablet-urilor este categoria de smartphone-uri care înregistrează cea mai rapidă creştere. Astfel, este posibil ca în următorii cinci ani, livrările globale de phablet-uri să aibă o creştere anuală de 27%, aproape dublu faţă de cea prognozată pentru smartphone-uri (15%).

În traducere, până în 2019, livrările de phablet-uri vor atinge nivelul de 1,5 miliarde de unităţi, adică 59% din totalul livrărilor de telefoane mobile inteligente din acel an (în creştere de la rata de 35% aşteptată pentru acest an).

Totodată, această categorie hibrid între telefoane mobile şi tablete canibalizează segmentul tabletelor, urmând ca în următorii patru ani să fie livrate de trei ori mai multe phablet-uri decât tablete.

În plus, ecranele mai mari încurajează tendinţa de a petrece mai mult timp pe reţelele sociale. Acum, mai mult de jumătate din activitatea pe care utilizatorii o derulează pe aceste gadgeturi are legură cu social media.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.