Grupul IAG, care controlează operatorul de transport aerian British Airways, unul dintre cei mai mari la nivel mondial, a plasat o comandă pentru 16...
A350-MSN2-001Grupul IAG, care controlează operatorul de transport aerian British Airways, unul dintre cei mai mari la nivel mondial, a plasat o comandă pentru 16 aeronave Airbus pentru divizia spaniolă Iberia, aflată de asemenea în portofoliul grupului.

Decizia IAG vine pe fondul unei creşteri de 55% a veniturilor din al doilea trimestru al acestui an, un plus la care a contribuit substanţial şi compania spaniolă.

Astfel, Ibea va primi 8 aeronave A350-900, un model pe care transportatorii îl vor avea pe cursele de linie începând cu finalul acestui an. Totodată, compania va primi alte 8 aeronave din modelul A330-200. Noile modele vor înlocui 16 aeronave A340.

Valoarea contractului este de circa 4 miliarde de dolari.

IAG a înregistrat în ultimele trei luni un profit operaţional de 380 de milioane de euro. Compania a concediat 3.000 dintre angajaţii Iberia şi a restructurat operaţiunile neprofitabile, în acelaţi timp mărind capacitatea British Airways.

Willie Walsh, CEO-ul grupului vizează atingerea unui profit operaţional de 1,8 miliarde de euro până în 2015.

Iberia a raportat un profit trimestrial de 16 milioane de euro faţă comparativ cu pierderea de 35 de milioane de euro din perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, veniturile British Airways au crescut cu 34%, până la nivelul de 332 de milioane de euro. Britanicii au lansat în luna martie o nouă rută spre Austin, Texas, şi vor începe de la 1 septembrie zborurile cu aeronavele superjumbo A380 spre Washington.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.