Fabrica Sika România din județul. Cluj va produce întreaga gamă de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, cu utilizare atât în domeniul industrial, cât...
Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania

Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania

Fabrica Sika România din județul. Cluj va produce întreaga gamă de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, cu utilizare atât în domeniul industrial, cât şi în cel rezidenţial. Noua unitate are o capacitate de 50.000 tone anual şi va produce atât pentru piaţa locală, cât şi pentru export.

Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, anunţă inaugurarea oficială a noii fabrici de mortare şi adezivi speciali pentru finisare şi amenajare din Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Aceasta este cea de-a doua unitate de producţie deţinută de compania elveţiană pe plan local, alături de fabrica de aditivi inaugurată la Braşov în 2008.

Noua noastră unitate de producţie a devenit operaţională din luna martie a acestui an, iar printre primele produse executate se regăsesc mortare pentru pardoseli, impermeabilizare şi adezivi SikaHome

Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România

Potrivit afirmaţiilor sale, la mijlocul anului trecut, Sika România a achiziţionat o hală de 2.000 de metri pătraţi, împreună cu spaţii de depozitare şi birouri, amplasate pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar şi echipamente constând în două linii de producţie complet automatizate, de la compania Deutek. Toate acestea au făcut parte dintr-o unitate de producţie a companiei, care nu mai era operaţională în momentul achiziţiei. Ulterior, toate echipamentele au beneficiat de o serie de investiţii pentru a fi aduse la standardele de calitate Sika.

Acesta a subliniat, de asemenea, că decizia unei investiţii brownfield a fost luată, deoarece a fost găsită această fabrică ce corespunde cerinţelor companiei, dar şi pentru că o investiţie greenfield ar fi fost operaţională într-un timp mai lung.

Investiţia în noua unitate de producţie a fost susţinută din fonduri proprii şi va fi amortizată în maxim cinci ani. În ceea ce priveşte locaţia, aceasta are avantajul poziţionării logistice favorabile faţă de pieţele ţintă ale companiei, precum şi a materiilor prime de bună calitate, aflate în vecinătate.

Fabrica proaspăt inaugurată are o capacitate de producţie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele şi adezivii produşi aici se vor adresa pieţei locale, dar vor ajunge şi la export pe pieţe învecinate, precum Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria

Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România

Acesta a subliniat că, pe termen scurt, este prevăzută lansarea producţiei şi pentru alte produse Sika care sunt, în acest moment, importate de la subsidiarele din regiune.

În prezent, Sika numără subsidiare în 80 de ţări şi mai mult de 16.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2013 Sika a generat vânzări de 5,14 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în acest an şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.