Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România – publisherul cotidianului de business Ziarul Financiar – , și BAC Investment Banking,...
cos florideluxMediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România – publisherul cotidianului de business Ziarul Financiar – , și BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de consultanță în fuziuni și achiziții, au intrat, începând cu data de 20 iunie 2014, în acţionariatul reţelei de florării online FlorideLux, fondată de omul de afaceri Marius Dosinescu.

Cele două entităţi controlează împreună 35% din business-ul care operează magazinele online www.floridelux.ro,  www.brazidecraciun.ro.  www.coroane.ro,  www.cosuridelux.ro, dar şi florăriile offline FlorideLux.

Potrivit reprezentanților FlorideLux, discuțiile cu cei doi noi investitori au durat peste un an, fiind inițiate în cadrul ediției din 2013 a evenimentului VentureConnect, în urma prezentării susținute de Marius Dosinescu, CEO FlorideLux. În urma negocierilor, două companii membre ale grupului BAC Investment Banking au intrat în acționariatul FlorideLux cu o participație de 25%, iar Mediafax cu o cotă de 10%.

Până în prezent, prin intermediul VentureConnect s-au finalizat alte două investiţii semnificative: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, iar în 2012 Bittnet Systems, un furnizor de servicii de training IT în reţele de comunicaţii, primit o investiţie din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român. “Programul VentureConnect a fost gândit pentru a facilita contactul direct dintre investitori şi antreprenorii și a încuraja comunitatea antreprenorială în a genera proiecte cât mai sustenabile. În patru ani de la prima ediție și după selecția, mentoratul și creșterea unei comunități regionale active de peste 400 de companii, finanțarea FlorideLux este un exemplu excelent pentru antreprenorii români”,spune Ana Maria Andronic, co-fondator VentureConnect.

Obiectivul noii structuri de acționariat este consolidarea poziției de lider deținute de FlorideLux pe piața de floristică online din România și intrarea pe noi piețe, concomitent cu dezvoltarea sistemului de francize offline. În prezent, FlorideLux are florării francizate în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

“BAC a decis să investească în FlorideLux ținând cont, în special, de echipa de management deosebită, condusă de Marius Dosinescu și Ioana Buiacu, precum și de potențialul mare de creștere datorat modelului bine definit al afacerii FlorideLux, într-un sector de activitate încă fragmentat. De asemenea, suntem extrem de entuziasmați cu privire la oportunitatea de a contribui la construirea unuia dintre cele mai cunoscute branduri pe piața de flori și florării din România, piață aflată pe un trend de creștere rapidă, și de a susține FlorideLux în dezvoltarea modelului de franciză la nivel național, precum și în consolidarea poziției companiei ca cel mai mare retailer online de pe această piață”, declară  Dan Vișoiu, Partner, BAC Investment Banking.

Scopul principal al managementului și acționarilor FlorideLux este extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor județelor țării, cu livrarea produselor în aceeași zi, în sistem propriu.

„Achizița a 10% din FlorideLux e un pas natural făcut de Mediafax Group în segmentul serviciilor online. Ne uităm de cațiva ani la această piață și suntem încrezători că această nouă investiție va potența dezvoltarea rapidă a sistemului FlorideLux, concomitent cu accelerarea celorlalte inițiative ale Mediafax în domeniul ecommerce-ului”, afirmă și Orlando Nicoară, director general Mediafax Group.

Potrivit fondatorului FlorideLux, Marius Dosinescu, rolul noilor investitori este de a potența business-ul prin implicarea în management și strategie, fără a se angaja însă pe partea operațională. Investițiile FlorideLux, care vor avea loc în perioada următoare, vor fi orientate către dezvoltare, marketing și comunicare, în paralel cu creșterea infrastructurii actuale. Extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor județelor țării, cu livrarea produselor în aceeași zi, în sistem propriu, este de asemenea unul din obiectivele grupului pe termen scurt.

MARIUS DOSINESCU”Dezvoltarea business-ului avea un curs natural, însă asocierea cu BAC Investment Banking și Mediafax ne va permite să ardem etape și să ne atingem obiectivele mult mai repede și mai eficient. Suntem conștienți că piața de floristică este pe cât de promițătoare, pe atât de segmentată, așa că, o strategie foarte bine pusă la punct ne este necesară atât nouă, cât și pieței”, declară Marius Dosinescu.

Acesta consideră extinderea business-ului din online și în offline un pariu personal câștigat, susținând că barierele dintre cele două medii sunt pe cale să dispară.

”Am pornit FlorideLux în 2003 din pasiune pentru IT și online, care ulterior s-a transformat în pasiune pentru business-ul cu flori. Modelul actual al FlorideLux.ro, în care online-ul și offline-ul se completează este unul cu totul nou și aveam nevoie de parteneri cu viziune pe termen lung,  care să ne ajute în atingerea obiectivelor”, adaugă Dosinescu.

Florăriile FlorideLux, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, oferă produse și servicii de calitate precum buchete și aranjamente florale, coșuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun și alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

BAC Investment Banking este o companie de consultanţă independentă regională, cu birouri în Bucureşti, Belgrad, Sofia, Skopje şi Minsk, care de la înfiinţare a intermediat tranzacţii de fuziuni şi achiziţii cu o valoare totală de peste 2 miliarde de Euro. În România, printre tranzacţiile importante se numară NewsOutdoor/Getica, Caroli-Campofrio, Romstal Leasing, Biofarm, Cornerstone/Atisreal BNP-Paribas, Infopress Group, Delta şi Sitel.

Mediafax Group are ca expertiza producţia de conţinut editorial şi dezvoltarea de platforme optime pentru distribuţia sa. Rezultat al sinergiei operaţiunilor de print şi online, Mediafax Group produce cel mai diversificat conţinut media de pe piaţa românească, atragand o audienţă de milioane de cititori lunar.

Portofoliul Mediafax Group include 26 de branduri (printre care se numără Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Pro Sport, The One, Ce se întâmplă, doctore?, Glamour, gandul.info, Pro Motor, Playboy, GQ) dintre care 9 titluri sunt lider de piaţă.

Programul VentureConnect a fost lansat în 2010 de către Ana Maria Andronic şi Daniel Vişoiu cu sprijinul casei de avocatura Biriș Goran, împreună cu un grup de antreprenori IT binecunoscuţi precum Marius Ghenea (antreprenor şi business-angel), Radu Georgescu (Chairman GECAD Group), Orlando Nicoară (General Manager Mediafax Group şi antreprenor online), Péter Barta (Director Executiv Fundația Post-Privatizare) şi Dragoş Roua (antreprenor online). Fundația organizează și alte programe precum: Venture Mentoring și comunitatea de business angels Angel Connect, evenimentul VentureConnect fiind în continuare cel mai amplu eveniment.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.