“Ţara Soarelui Răsare” se îndreaptă către un număr record de vizitatori străini în 2014, cea mai mare parte a acestora fiind atrasă de noile...
3.Japonia: viteză de 52 megabiţi/secundă

3.Japonia: viteză de 52 megabiţi/secundă

“Ţara Soarelui Răsare” se îndreaptă către un număr record de vizitatori străini în 2014, cea mai mare parte a acestora fiind atrasă de noile reglementări legate de vizele de călătorie şi de un yen mai slab, scrie Bloomberg.

Astfel, pentru prima dată în ultimii 44 de ani, în luna aprilie a acestui an, turiştii străini care au vizitat Japonia au cheltuit mai mult decât japonezii care au ieşit din ţară, înregistrându-se un surplus al veniturilor din turism.

Din luna decembrie 2012, moment în care Shinzo Abe a devenit Prim Ministru al Japoniei, yen-ul a scăzut cu 16% faţă de dolar. Administraţia Abe vizează triplarea numărului de turişti care aleg Japonia ca destinaţie de vacanţă până la circa 30 de milioane de persoane anual în 2030, sumele cheltuite de aceştia fiind în concordanţă cu majorarea numărului lor.

Travel Trends: Egiptul, altfel! Între trecut și prezent… sărăcie și lux (Ep.1)

În acest sens, guvernul plănuieşte să îndulcească cerinţele de viză pentru vizitatori din Indonezia sau Vietnam şi să dubleze numărul de magazine duty-free din ţară.

În primele cinci luni ale acestui an, numărul turiştilor care au vizitat Japonia a atins numărul record de 5,2 milioane de persoane, cei mai mulţi fiind din Taiwan, Coreea de Sud şi China. JTB Corp, cea mai mare agenţie de turism din ţară, estimează că numărul acestora va ajunge la 11,8 milioane de persoane până la finalul acestui an.

Travel trends: o săptămână de miere la Miracle Resort Hotel Antalya – Galerie foto!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.