Potrivit unei analize Autovit.ro, în România sunt înscrise în circulație peste 96.000 de vehicule moto, dintre care doar 2.500 au vechime mai mică de...
Motocross FIMPotrivit unei analize Autovit.ro, în România sunt înscrise în circulație peste 96.000 de vehicule moto, dintre care doar 2.500 au vechime mai mică de doi ani.

Astfel, 40% din totalul înmatriculărilor au între doi și 10 ani de fabricație, iar peste 30% dintre vehicule au între 11 și 20 de ani.

„Domeniul moto în România este încă la nivel de hobby. Chiar dacă asistăm la o creștere în ultimii ani în ceea ce privește deplasarea pe două roți (biciclete, scutere, motociclete), suntem totuși departe de țările cu tradiție în acest domeniu. De asemenea, în România, încă se poate circula acceptabil cu mașina în orașele mari. Mai mult, spre deosebire de Vest unde aproape toate parcările sunt cu plată, la noi predomină locurile de parcare fără plată, astfel că nu este resimțită puternic nevoia de „două roți”. Un alt factor îl reprezintă clima temperat-continentală care timp de cinci-șase luni pe an face dificilă deplasarea cu vehicule moto”, spune Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro.

Cu toate acesta, începând din anul 2007, parcul moto și-a dublat volumul, de la 50.000 de unități, la aproape 100.000 înscrise pe întreg teritoriul României conform datelor DRPCIV. În anul 2013, numărul de vehicule noi înmatriculate a fost de sub 1.200, în timp ce importurile second-hand au fost de aproximativ cinci ori mai mari, la fel cum și reînmatriculările (tranzacțiile pe plan intern) au depășit nivelul de 5.000 de unități. Ca mărci, cele mai prezente sunt Honda, Suzuki, Yamaha și Kawasaki. Acestea dețin peste 50% din piață.

Pe Autovit.ro, categoria “Motociclete/ATV” înregistrează variații destul de mari în funcție de anotimpuri, în sezonul rece numărul de anunțuri reducându-se la jumătate.

Ca nivel de preț, peste 38% din totalul motocicletelor listate pe Autovit.ro sunt sub pragul de 3.000 euro. De asemenea, mai puțin de 10% dintre acestea valorează peste 10.000 euro, iar cele mai scumpe sunt motocicletele cu motoare puternice tranzacționate la peste 20.000 euro.

Pe Autovit.ro sunt prezente peste 30 de mărci renumite, lucru ce reflectă o piață diversă. Dintre acestea, peste 50% sunt mărcile japoneze Suzuki, Honda, Yamaha și Kawaski, urmate de brand-uri recunoscute precum BMW, Harley Davidson, Ducati, MV Augusta, KTM și Piaggio.

Uniunea Europeană numără peste 35 milioane de vehicule pe două roți conform datelor ACEM. Topul țărilor cu cele mai multe înmatriculări este format din Italia cu 8,55 milioane de vehicule, urmată de Spania cu 5,02 milioane de vehicule și de Germania cu 3,84 milioane de vehicule moto înregistrate. În aceste țări, motocicletele și scuterele nu au doar un rol recreativ, ci sunt folosite pe scară largă în diverse activități comerciale, inclusiv taximetrie.

Aparținând grupului Naspers (cu activităţi în mediul online), Autovit.ro este cea mai  mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de  mașini noi și second hand. Autovit.ro integrează anunțuri din următoarele categorii: autoturisme second hand și noi, camioane și utilitare, motociclete, utilaje de construcții și  mașini agricole, piese second hand.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.