Miercuri, 25 Iunie, de la ora 19:00, Impact Hub Bucureşti i-a invitat pe Marius Tudosiei de la Băcănia Veche şi Andrei Botescu de la...
impact hubMiercuri, 25 Iunie, de la ora 19:00, Impact Hub Bucureşti i-a invitat pe Marius Tudosiei de la Băcănia Veche şi Andrei Botescu de la Pegas la Inside Stories, un eveniment care aduce aproape antreprenorii români și poveștile lor de succes.

“Conform Barometrului Antreprenoriatului Românesc 52% din antreprenori consideră că prezentarea exemplelor de succes ar avea un efect pozitiv asupra mediului de afaceri și asupra încrederii pe care tinerii o au pentru a-și lansa o afacere. Pornind de la această premisă și din feedback-ul primit de la membrii comunității Impact Hub, am decis să organizăm o serie de evenimente care să prezinte modul prin care antreprenori cu afaceri de succes au reușit să treacă de la idee la inițiativă și apoi implementare, cum au depășit provocările avute și care sunt sfaturile lor pentru cei aflați la început de drum sau în căutarea curajului de a începe o afacere pe cont propriu. Inside Stories chiar asta face, într-un cadru informal și relaxat, orientat spre conversație, în care încurajăm participanți să interacționeze cu invitații fiecărei ediții”, a declarat Oana Păun, Co-Fondator Impact Hub București și moderator al Inside Stories din 25 iunie.

Invitații Inside Stories – 25 iunie

Marius Tudosiei a deschis Băcănia Veche cu gândul de a schimba lumea, el construind nu un model de afacere care să aibă businessul în prim plan ci relaţionarea dintre oameni, încrederea, interacţiunea şi alimentația sănătoasă. El iubeşte acest proiect ca pe proprii copii, fiind convins de faptul că a reuși să schimbe ceva în tot acest parcurs. Totul a început cu un prânz, apoi cu un întreg frigider, apoi cu un obicei iar după, cu un un copil care mănâncă sănătos. Pentru Marius conteză ce obține cu banii, contează liniştea şi satisfacţia că face un lucru bun şi că îşi îndeplineşte misiunea.

Povestea lui Andrei Botescu începe cu 2 biciclete scumpe de care nu s-a putut bucura deoarece i-au fost furate şi atunci s-a gândit la o alternativă, produse ieftine şi cool neapreciate de hoţi, bicicletele Pegas. După câteva cercetări despre Pegas a aflat că s-a închis şi că marca a expirat, decizând să profite de această oportunitate pornind de la cursul care l-a urmat în Suedia despre Teoria culturii postmoderniste, unde a învăţat despre puterea simbolelor şi identitatea brandului. A securizat poziţionarea brandului, şi-a format o mică echipă de profesioniști, a început să producă biciclete, şi-au găsit un loc pe măsură unde să îşi poate vinde produsele, clădirea Ciclop, şi aşa au doi ani de când sunt pe piaţă şi sunt în sfârşit siguri şi gata să arate lumii cine sunt.

Impact Hub București este un spațiu de lucru și colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub București oferă variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecărei categorii de profesioniști și organizează și un program variat de evenimente de networking, învățare, incubare și dezvoltare, atât pentru membrii săi, cât și pentru alți profesioniști din domenii conexe cu inovația socială (CSR, HR, comunicare socială etc.).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.