AVI Compact, una dintre cele mai  mari companii care furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii, estimează o cifră de afaceri cu aproximativ 10%...
Florin Radulescu, proprietarul AVI Compact

Florin Radulescu, proprietarul AVI Compact

AVI Compact, una dintre cele mai  mari companii care furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii, estimează o cifră de afaceri cu aproximativ 10% – 15% mai mare în 2014, în contextul creşterii cererii de proiecte de eficientizare energetică, pe segmentul corporate.

Pe fondul rezultatelor bune înregistrate în prima parte a anului, AVI Compact estimează că va încheia 2014 cu o cifră de afaceri cu aproximativ 10%-15% mai mare, datorită creşterii ponderii proiectelor de eficientizare energetică pentru clienţii corporate.

“În 2014, am observat ca tendinţă a pieţei, pe segmentul corporate, îndreptarea clienţilor spre proiecte de eficientizare, pentru reducerea consumului de energie şi a costurilor de mentenanţă. Soluţiile de eficientizare energetică sunt personalizate şi presupun servicii de audit energetic, studii de recomandări, soluţii de proiectare şi montaj. Prin proiectele de eficientizare, consumul de energie se poate reduce cu 30%”, a declarat Florin Rădulescu.

Cei mai importanţi clienţi AVI Compact pe proiecte de eficientizare energetică sunt din zona bancară şi de retail, compania asigurând servicii la nivel naţional.

Un alt domeniu important este cel hotelier, AVI Compact furnizând servicii integrate pentru mai multe hoteluri. De asemenea, din 2014 compania asigură servicii de mentenanţă şi service pentru Porsche România.

Şi în 2014 compania se concentrează pe activitatea pentru segmentul corporate care reprezintă 90% din cifra de afaceri, restul de 10% fiind reprezentat de activitatea pentru clienţii persoane fizice. Cifra de afaceri este realizată din servicii de distribuţie echipamente – 45%, service şi mentenanţă – 25% şi soluţii integrate – 30%.

De asemenea, sistemele de climatizare reprezintă 60% din afacerile AVI Compact, instalaţiile electrice şi instalaţiile de încălzire – 15%, iar service şi mentenanţă – 25%.

Compania targetează şi birourile de arhitectură şi de proiectare, pe segmentul rezidenţial. Cele mai noi şi eficiente sisteme de climatizare Daikin, Ururu Sarara şi Emura, fiind disponibile din 2014.

Ururu Sarara este primul şi singurul sistem din lume care combină într-o singură unitate răcirea, încălzirea, purificarea aerului, ventilaţia, umidificarea şi dezumidificarea, folosind aer proaspăt. Este cel mai eficient sistem, din punct de vedere energetic, fiind clasificat în categoria A+++. Ururu Sarara a câştigat în 2013 prestigiosul premiu Ret Dot Design.

Sistemul Emura este recunoscut pentru tehnologia de ultimă oră incorporată şi pentru designul elegant. Silenţios şi performant din punct de vedere energetic, Emura poate fi controlat de la distanţă cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone.

Toate sistemele AVI Compact îndeplinesc cele mai înalte grade de eficienţă energetică şi se aliniază legislaţiei în vigoare. Conform Directivei Erp 2009/125, intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2014, aparatele cu compresor tip ON/OFF sunt interzise de la comercializare. Prin înlocuirea vechilor sisteme cu cele de tip inverter consumul de energie este redus cu până la 30%, iar cel al emisiilor de CO2 cu 20%.

AVI Compact a fost înfiinţată în 2003 şi are o echipă de 115 profesionişti, cu experienţă în domeniul instalaţiilor de încălzire şi ventilare-climatizare, având cursuri de pregătire efectuate atât în ţară, cât şi în străinătate. În 2013, au urmat cursuri de training şi dezvoltare profesională peste 50% din angajaţi.

În 2013, AVI Compact a obţinut o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de euro, dar și certificarea pentru instalaţii frigorifice conform normelor europene.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.