asiqo, dezvoltat de Lorand R. Minyo și Mircea Patachi, este ideea câștigătoare la nivel național a “Telekom Innovation Contest”, o competiție dedicată în special...

Asiquo presenting via Skype the winning ideaasiqo, dezvoltat de Lorand R. Minyo și Mircea Patachi, este ideea câștigătoare la nivel național a “Telekom Innovation Contest”, o competiție dedicată în special studenților și antreprenorilor cu idei de startup-uri.

Ideea câștigătoare este o platformă care permite agențiilor de publicitate să își cunoască audiența globală a reclamelor (ex: spoturi TV, afișe, reclame în reviste, flyere sau publicitate în magazine). asiqo creează o punte de legătură între audiența online și cea offline și permite publicitarilor să își cunoască performanța reclamelor în timp real.

Dintre ideile înscrise de către echipele din România, opt dintre cele mai promițătoare au fost prezentate în fața unui juriu format din reprezentanți ai Romtelecom, COSMOTE România și hub:raum Cracovia cu scopul de a găsi cea mai inovatoare soluție din România care va reprezenta țara la Champions Pitch, evenimentul final al concursului.

La Champions Pitch din 27 iunie din Cracovia, Polonia, asiqo va concura cu echipe din Slovacia, Ungaria, Muntenegru, Macedonia, Cehia, Israel, Polonia, Croația, Germania, Italia și Marea Britanie. Între 23 și 26 iunie, Lorand R. Minyo și un membru al echipei se pot alătura celorlalți finaliști la programul Startup Training cu o durată de patru zile. Mai mult, echipa câștigătoare va urca pe scenă la “Noaptea Lungă a Startup-urilor” pe 6 septembrie, în Berlin, la care sunt așteptați până la 6.000 de invitați.

Telekom Innovation Contest este organizat de Telekom Innovation Laboratories, hub:raum – programul de tip incubator al Deutsche Telekom – și Kitchen Budapest, precum și mai multe companii naționale din cadrul Deutsche Telekom. În România este coordonat la nivel național de Romtelecom și COSMOTE.

Echipe creative de studenți, antreprenori cu idei de startup-uri și startup-uri IT și-au putut înscrie ideile pe www.telekom-innovation-contest.com la următoarele categorii: “Cloud-Based Productivity”, “Future Media & Communication”, “Internet of Things”, “Cyber Security”, “Reality Data” și “Smart Energy”.

Premiile competiției internationale includ posibilitatea de a negocia investiții de până la 150.000 de euro, participarea la programe internaționale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar și interacțiunea cu experți din cadrul grupului international Deutsche Telekom.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.