Pentru sectorul IT, trimestrul întâi al lui 2014 a adus o scădere de mai bine de 6% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului...

prestigio visconte tablet2Pentru sectorul IT, trimestrul întâi al lui 2014 a adus o scădere de mai bine de 6% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, acesta însumând 97 de milioane de euro, potrivit rezultatelor GfK TEMAX România pentru T1 2014.

Cea mai importantă scădere s-a înregistrat pentru piaţa calculatoarelor portabile, urmată de cele pentru desktop PC, mauşi şi camere web. În cadrul calculatoarelor portabile, doar computing tablets și desktop replacement au înregistrat creşteri, însă ponderea lor în cadrul categoriei fiind mică, nu au reuşit să contrabalanseze scăderea segmentului.

Piaţa de tablete a continuat să înregistreze creşteri, însă tendința s-a mai diminuat. În interiorul segmentului de tablete, cele de 10 inch au fost pe un val descendent în acest prim trimestru.

Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din T1 2014 a crescut cu aproape 8% față de aceeași perioadă a anului 2013, atingând pragul de 386 milioane euro. În ceea ce privește valoarea, T1 2014 a fost cel mai mare prim trimestru din ultimii 4 ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.