Soravia Group a finalizat reconversia hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center în spaţii de birouri. Noul corp, denumit Metropolis Bravo, are o suprafaţă...

Soravia_Metropolis CenterSoravia Group a finalizat reconversia hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center în spaţii de birouri. Noul corp, denumit Metropolis Bravo, are o suprafaţă închiriabilă de 5.500 de metri pătraţi şi dispune de finisaje şi dotări standard încadrate în clasa B+.

Prin Metropolis Bravo venim cu o ofertă complementară spaţiilor actuale. Noile spaţii de birouri sunt un mix între clasa B+ ca specificaţii tehnice şi clasa A ca amplasare. Practic, ne putem adresa acum unei categorii de clienţi pe care nu o puteam deservi în trecut, acei clienţi care îşi doresc o prezenţă în centrul Bucureştiului, dar care nu pot plăti o chirie prime. Astfel, prin proiectul Metropolis Bravo le oferim o chirie atractivă, cu 25% mai mică faţă de preţul zonei, într-o clădire istorică, reper arhitectural”

Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România

Complexul multi-funcţional Metropolis Center dispune acum de o suprafaţă totală închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi, dintre care 11.000 mp sunt destinaţi spaţiilor de birouri de clasă A, în corpul Metropolis Alpha iar 5.500 mp sunt destinaţi birourilor de clasă B+, în corpul Metropolis Bravo, la care se adaugă zona de retail şi restaurante.

Din totalul spaţiilor de birouri din Metropolis Bravo, 65% sunt disponibile spre închiriere, 35% fiind deja contractate de clienţi noi cât şi de clienţi existenţi care şi-au extins operaţiunile în centru. Metropolis Alpha este închiriat în proporţie de 95-100%.

 „Ne propunem ca în continuare să creştem gradul de ocupare al Metropolis Center, având în vedere că suntem deja în negocieri avansate pentru încă 20-30% din spaţiile noi. Avem aşteptări optimiste şi până la sfârşitul anului ne dorim să avem în portofoliu clienţi pentru majoritatea spaţiilor disponibile

Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România

Reconversia hotelului a fost dictată de condiţiile din piaţă, în contextul în care perspectivele privind spaţiile de birouri de pe piaţa imobiliară din Bucureşti sunt pozitive. Valorificarea pontenţialului unei clădiri istorice din zona centrală a Bucureştiului a dus la decizia de a transforma hotelul în spaţii de birouri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1 mil. de euro şi a presupus adaptarea spaţiilor la cele mai noi standarde din industrie.

Facilităţile oferite de Metropolis Bravo includ o parcare subterană, spaţii verzi de relaxare în piaţeta din faţa clădirii şi o zonă de restaurante şi retail.

Soravia România este subsidiara locală a Soravia Group care îşi concentrează activitatea în Europa Centrală şi de Est prin două divizii: investiţii şi dezvoltare imobiliară. Compania şi-a început activitatea în România în 1999 şi a fost una din primele activităţi antreprenoriale ale Soravia Group în estul Europei, ca o recunoaştere timpurie a potenţialului imens al României, datorat dimensiunii sale şi numărului populaţiei. De atunci, Soravia România a construit trei clădiri moderne de birouri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.