Fara prea multă modestie vă putem spune ca noua tableta a celor de la Evolio arata bine. Dupa un tur de forta cu Evotab...

evotab5hd (6)Fara prea multă modestie vă putem spune ca noua tableta a celor de la Evolio arata bine. Dupa un tur de forta cu Evotab 5 HD 7 ” am reusit sa ii consumam bateria in circa 4,5 ore. Si asta dupa ce chiar din prima zi i-am inrosit procesorul cu cateva jocuri si un meci de fotbal live de pe digi.ro. Sa nu uitam ca, inainte de asta, a trebuit sa instalam „una, alta” pe dispozitivul Evolio.

Evotab 5 HD dispune de un display clasic HD multitouch cu o rezolutie de 1280×600 si este perfecta pentru vizionarea de videoclip-uri si fotografii, dar si pentru rularea jocurilor dedicate Android, disponibile in Play Store. Fara „lag” la jocuri, noul model de la Evolio are o miscare fluenta. Procesorul tabletei este un model ARM Cortex A9 (Rockchip Rk3026 Dual Core) cu o frecventa de 1GHz, iar din ce am sesizat acesta permite ca aplicatiile video si navigarea pe internet sa functioneze destul de bine. Memoria Evotab 5 HD este de 512 RAM si 4 GB ROM. Pe partea de ROM mai putem adauga, bineinteles, un card MicroSD de pana la 32GB.

Tableta Evolio dispune si de o camera frontala de 0,3 Mpx, care ajuta, zicem noi, la apelurile de pe Skype, WhatsApp si celelalte retele de socializare ce dispun de aceasta functie. Din testele facute de noi reiese ca gadgetul suporta aproape toate formatele video (3GP, ASF, AVI, DAT, FLV, MKV, MOV, MP4, MPG, RM, RMVB, VOB, WMV) si foto (BMP, JPG, PNG).

Daca este sa vorbim de autonomie, trebuie spus ca bateria cu care a fost echipata Evotab 5 HD este una de 3000 de mAh. Tableta are conexiune Wi-fi, dar si avantajul de a conecta un modem 3G, fiind 3G Ready.

Ca design, tableta arata bine la exterior si este ok finisata. Partea din spate este usor cauciucata si permite o prindere perfecta fara a aluneca din mana. Un plus este si faptul ca nu „pastreaza” amprentele. Mai multe despre cum arata Evotab 5 HD puteti observa si din galeria foto.

Sa trecem, totusi, si la ce impresie ne-a lasat noua dupa testare. Cum spuneam initial, Evolio a facut un lucru bun, iar raportul calitate/pret este excelent. Dupa cum am zis, Evotab 5 HD se misca fluent si nu am avut probleme in a descarca si folosi aplicatiile din Google Play. Despre baterie putem spune ca tine cam 4-5 ore cum noteaza si cei de la Evolio. Am vazut un mecide fotbal live, dar si cateva filmulete. Adunate, undeva la trei ore si bateria era jumatate.

Am adaugat cateva jocuri si am epuizat-o dupa 4-5 ore. Am testat-o si cu un modem Vodafone, iar aici am intampinat unele mici probleme, iar conexiunea se mai intrerupea. Am ales, apoi, sa o conectez la un hotspot propriu si a functionat impecabil. Ca si concluzie, Evotab 5 HD este ideala pentru utilizarea de zi cu zi. Este „speciala” pentru retele de socializare, filme, poze, dar putem pune si cateva carti si o folosim deja ca un e-book reader datrita greutatii reduse.

Tableta Evolio Evotab 5 HD,  cu ecran de 7 inch, are garantie 24 de luni, iar acumulatorul beneficiaza de o garantie de 12 luni. Pretul tabletei pe evolioshop.com este de 249 lei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.