Am reușit seara trecută să cunosc o mare parte din gașca jurnaliștilor/bloggerilor de travel și doar atât. Pe mulți îi știam și chiar citeam,...

vivolisAm reușit seara trecută să cunosc o mare parte din gașca jurnaliștilor/bloggerilor de travel și doar atât. Pe mulți îi știam și chiar citeam, pe alții i-am cunoscut mai bine acum. Totul, într-un cadru festiv, organizat de către Agenția de turism OVI Travel care a lansat cu această ocazie vivolis.ro, prima platformă online full mobile dedicată rezervărilor de servicii turistice – bilete de avion, hoteluri și pachete super city break. O idee super bună care îți va ușura cu siguranță research-ul pentru un trip chiar și la capătul lumii.

Ce am aflat de la ei? Că întregul concept full mobile înglobează mai multe elemente, de la accesul utilizatorului la o platformă online modulară și modalități de căutare flexibile pentru găsirea serviciilor turistice dorite, până la accesul la servicii de asistență inovative și o gamă largă de metode de plată, inclusiv prin aplicațiile Viber și WhatsApp.

Altfel spus, vivolis.ro este o platformă online full mobile, intuitivă, cu design responsive, adaptabilă oricărui tip de dispozitiv de pe care este accesată: desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil, luând forma ecranului dispozitivului în timp ce își păstrează aceleaşi funcții. Iar conceptul full mobile include și servicii de asistență personalizată, oferite pentru prima dată în Europa de Sud-Est prin două aplicații mobile populare în rândul utilizatorilor, WhatsApp și Viber, aceste servicii venind în completarea asistenței clasice, prin call center-ul vivolis.ro.

Important pentru utilizatori este că accesul la aceste servicii de asistență se face printr-un număr unic, 0371.788.788. Astfel, prin salvarea acestuia în agenda telefonului, potențialii cumpărători și clienții existenți au acces foarte rapid și ușor la consultanță și posibilitatea de achiziție a unor noi servicii.

raluca_ioana_dumitru_vivolis“Atunci când am început să lucrăm la conceptul vivolis.ro, ne-am propus să găsim combinația optimă pentru a realiza o platformă care să se adapteze la stilul de viață actual al utilizatorilor de internet. Astăzi, prin conceptul full mobile oferim o experiență unică, pornind de la faptul că utilizatorul poate avea acces la aceleași servicii și funcții ale platformei, indiferent de tipul de dispozitiv de pe care accesează vivolis.ro, până la faptul că pagina finală de plată se integrează și ea în acest design responsive. Extinderea comunicării noastre cu clienții și a tipului de transmitere a link-urilor de plată prin WhatsApp și Viber vine ca un răspuns normal la modul dinamic în care utilizatorii folosesc aplicațiile mobile astăzi”

Raluca Ioana Dumitru, General Manager al OVI Travel

Potrivit organizatorilor evenimentului, conceptul full mobile înseamnă și o flexibilitate sporită în alegerea serviciilor turistice dorite. Astfel, pe lângă clasicele servicii de rezervări bilete de avion și hoteluri, vivolis.ro include patru tipuri de căutări flexibile precum weekend search (căutare simultană pe toate weekend-urile dintr-o lună calendaristică), activity search (căutare bazată pe tipul de activitate pe care utilizatorul dorește să o realizeze în vacanță), căutarea hotelului în funcție de obiectivele turistice lângă care utilizatorul dorește să fie cazat, sau căutarea unei “aventuri Vivolis”, care se face în funcție de perioada călătoriei, buget și continentul dorit.

În același timp, vivolis.ro integrează și posibilitatea unei împachetări dinamice a serviciilor de transport (bilet de avion) și cazare în pachete “super city break”, ce pot avea până la 7 nopți petrecute la destinație. Un avantaj al acestui serviciu este că tarifele sunt disponibile în timp real pentru rezervare în momentul căutării.

cristian_curus_vivolis„Pentru clienții vivolis.ro, full mobile înseamnă și flexibilitatea în realizarea căutărilor și rezervărilor online, iar aceasta este dată de funcțiile pe care le înglobează platforma: weekend search, activity search, crearea în timp real a unor pachete de tip city break și altele. Credem că weekend search este funcția care oferă cel mai mare grad de flexibilitate pentru turiști, deoarece cei mai mulți pleacă în vacanțe scurte, în weekend-uri, și mulți își bazează decizia de achiziție și pe tariful final al excursiei. Disponibilă momentan numai pentru serviciile hoteliere, căutarea în funcție de weekend-uri va fi extinsă în viitorul apropiat și pentru biletele de avion”

Cristian Curus, Strategy and Development Manager al OVI Travel

Metode de plată multiple și plăți prin Viber și WhatsApp

Pentru a oferi o experiență full mobile completă, platforma vivolis.ro integrează inclusiv o pagină de plată cu design responsive, care îl ajută pe utilizator să efectueze o plată cu cardul de pe tabletă sau telefonul mobil la fel de ușor ca atunci când operațiunea este realizată de pe calculator. În acest scop, OVI Travel a ales serviciile PayU, principalul integrator de plăți online din România.

În plus, conceptul full mobile este completat de serviciul de rezervări și plăți online prin două aplicații mobile foarte utilizate de români, WhatsApp și Viber. Pentru început, în regim pilot (beta), utilizatorii vor putea rezerva sau achiziționa bilete de avion și asigurări medicale prin cele doua aplicații mobile. Așadar, atunci când un client solicită printr-una din cele două aplicații mobile, prin call center sau e-mail, achiziționarea unui astfel de serviciu turistic, agentul de turism vivolis.ro va genera un link de plată ce va fi trimis printr-un mesaj scris prin Viber sau WhatsApp.

Prin PayU utilizatorii au la dispoziție mai multe opțiuni de plată:

  • cu cardul (Visa/Visa Electron/Mastercard/Maestro)
  • cu cardul în rate fără dobândă, utilizând Card Avantaj (Credit Europe Bank), Star BT (Banca Transilvania) și BRD Finance (BRD)

În viitor, OVI Travel va dezvolta parteneriatul cu PayU, urmând să integreze în platforma vivolis.ro și alte opțiuni de plată, completând astfel conceptul full mobile lansat astăzi.

Investiții de 350.000 euro

OVI Travel are în portofoliul său două soluții online. Prima, RED Bookings, o soluție B2B adresată numai agențiilor de turism partenere, oferă acestora accesul la serviciile  turistice integrate de OVI Travel. Cea de-a doua platformă – vivolis.ro, este o soluție B2C adresată persoanelor fizice și juridice, care doresc achiziționarea de servicii turistice online. Ambele platforme au la bază tehnologiile companiei românești DCS+, specializată în crearea de software pentru agenții de turism, și sunt găzduite în cloud, prin serviciile Amazon.

Investiția totală pentru cele două platforme online a fost până în acest moment de 250.000 euro, iar până la finalul lui 2015 suma investită va crește cu încă 100.000 euro. În același timp, la capitolul încasări,  Raluca Ioana Dumitru, General Manager al OVI Travel estimează aproximativ 1 milion de euro până la finalul anului viitor.

Ce mi-a plăcut la Vivolis.ro: 

Weekend search – un sistem inovativ care te ajută să efectuezi o căutare simultană pe toate weekend-urile dintr-una din cele trei luni calendaristice următoare celei în care ne aflăm. Astfel, dacă ne aflăm în luna mai, vei putea căuta cel mai ieftin weekend pentru lunile iunie, iulie sau august! Utilizatorul alege destinația și ziua plecării – joi, vineri sau sâmbătă – iar apoi se selectează numărul de nopți pe care dorește să-l petrecă la destinație – o noapte, două sau trei. Căutarea se va efectua simultan pe toate weekend-urile din luna selectată, iar rezultatele vor fi afișate în tab-uri diferite pentru fiecare weekend. În momentul de față opțiunea este valabilă numai pentru hoteluri, în viitorul apropiat urmând ca portalul să ofere aceeași opțiune și pentru biletele de avion.

Activity search – căutare bazată pe tipul de activitate pe care utilizatorul dorește să o practice în vacanță. Astfel, se pot căuta cele mai bune oferte hoteliere din zonele în care se poate face scuba diving sau snorkeling, hiking, treckking, canyoning, vulcano tours și multe altele. În momentul de față vivolis.ro integrează căutarea în funcție de mai mult de 25 de activități, numărul acestora urmând să crească constant.

În funcție de obiectivele turistice – în cazul serviciilor de cazare, utilizatorii își pot alege hotelul în funcție de poziționarea sa lângă un anumit obiectiv turistic.

Aventura Vivolis – căutare în funcție de perioada călătoriei, buget și continentul dorit.

Pachete dinamice “super city break” – este funcția care îl ajută pe utilizator să caute un pachet de servicii format din bilet de avion și cazare, un plus fiind reprezentat de faptul că tariful afișat este disponibil în timp real pentru rezervare în momentul efectuării căutării. Se selectează orașul de plecare și destinația, data începerii sejurului și numărul de nopți la destinație, iar platforma va afișa zborul cu cel mai mic tarif pentru perioada indicată și lista cu hotelurile disponibile în ordinea crescătoare a tarifelor. Dacă zborul nu este cea mai bună opțiune pentru client, apăsarea butonului “Schimbă zborul” va afișa lista tuturor conexiunilor disponibile, iar utilizatorul va putea alege varianta cea mai convenabilă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.