Plaza România marchează începerea lucrărilor de renovare și modernizare a centrului comercial, cu un eveniment unic. În perioada 5 – 11 mai, Bryan Berg,...

bryan bergPlaza România marchează începerea lucrărilor de renovare și modernizare a centrului comercial, cu un eveniment unic. În perioada 5 – 11 mai, Bryan Berg, singurul constructor profesionist de clădiri din cărți de joc din lume și multiplu campion Guiness World Records, va recrea la Plaza România, cele mai mari construcții din cărți de joc realizate până acum la noi în țară.

Ateneul Român, Palatul Parlamentului și Plaza Romania sunt cele trei clădiri pe care Bryan Berg le va construi din cărți de joc, într-un spațiu special amenajat în incinta centrului comercial.

Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărți de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică și design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate” într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

Ne pregătim să arătăm clienților noștri o nouă imagine Plaza România, odată cu lucrările de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizării, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, să recreeze la scară redusă clădirea centrului comercial, alături de alte două construcții emblematice din București, Ateneul Român și Palatul Parlamentului. Îi invităm pe vizitatori să-i analizeze tehnica și să se bucure de spectacol. Cu siguranță vor fi uluiți!”

Răzvan Gaiță, General Manager Anchor Grup

foto Bryan Berg

Brian Berg este la bază arhitect și deține o diplomă de Master în Design de la Universitatea Harvard. Prima dată a intrat în Cartea Recordurilor în 1992 pentru cea mai înaltă clădire din cărți de joc, record pe care și l-a autodepășit în 2004, realizând o construcție de 12 ori mai înaltă. Cea mai mare construcție a sa măsoară 7,75 metri și a consumat peste 4.000 de cărți de joc.

Tehnica lui Bryan Berg este inspirată din fagurii albinelor și de celulele plantelor a căror structură se observă bine doar la microscop. Clădirile sale au fost testate în laboratoare de rezistența materialelor și s-a constatat că pot susține sarcini de până la 3,2 tone pe metru pătrat, echivalentul a câte două autoturisme pe fiecare metru pătrat!

Luna aceasta, Plaza România începe lucrările de renovare, ce presun o investiție de 10 milioane de euro. Acestea vor fi realizate în etape, astfel încât două treimi din spaţiile centrului să rămână funcţionale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.