Crowne Plaza București celebrează relațiile dintre România și Belgia și organizează în perioada 22 aprilie – 1 mai, alături de Ambasada Belgiei în România...
belgian weekCrowne Plaza București celebrează relațiile dintre România și Belgia și organizează în perioada 22 aprilie – 1 mai, alături de Ambasada Belgiei în România și de Asociația de Afaceri Belgia – România, Belgian Week, eveniment dedicat bucătăriei belgiene și business networking-ului.

Într-un regal culinar, Ashlie Dias, Executive Chef în cadrul unităţii de cinci stele din Bucureşti ne-a răsfăţat simţurile cu câteva dintre specialităţile belgiene ce vor fi preparate în decursul unei săptămâni. Nu lipsesc celebrele Gofre, Moules frites, la Carbonade Flamande sau iepure înăbușit în bere.

Belgia este cunoscută pentru bucătaria sa influențată atât de cultura germanică din partea nordică a Europei, cât și de cea latină din sud, fiind astazi foarte apreciată pentru gustul său delicos și fin.

Crowne Plaza mizează pe oamenii de afaceri şi organizează Belgian Week

Iubitorii bucătăriei belgiene sau cei care își doresc să o descopere cu această ocazia vor putea alege dintr-un meniu bogat preparat chiar de Ashlie Dias, bucătarul șef al Crowne Plaza București. Acesta va găti cu produse autentic belgiene precum creveții gri, șunca de Ardennes, ciocolata și nelipsita bere, folosită în Belgia la prepararea celor mai apreciate feluri de mâncare la nivel național.

Food Trends: Divin la DIVAN

Printre mâncărurile pe care le va găti Ashlie Dias se numără tradiționala la Carbonade Flamande, vită cu legume înăbușite în bere neagra, servită alături de cartofi prăjiți, Moules frites, midii marinate în vin alb sau Gentse Waterzooi, un pește proaspăt amestecat cu legume și smântână. O altă gustare populară care va fi de asemenea pregătită cu ingrediente specifice sunt vafele belgiene.

Cei ce vor lua parte la Belgian Week pot alege între mese cu meniuri à la carte, set meniuri sau un Sunday Brunch ce va avea loc duminică, pe 27 aprilie, de la 12:30 la ora 16:30.

Meze Taverna, o experiență grecească de neuitat chiar în inima Bucureștiului

Evenimentul are și o puternică componentă de business și include o serie de evenimente și acțiuni ce creează oportunități pentru promovarea produselor și serviciilor din Belgia și România în vederea stabilirii unor noi parteneriate. Printre acestea se numără seminarii de business, acțiuni de networking și Gala Belgian Business Days.

belgian week1

Gofre de Liege cu sos de ciocolata, fructe de padure si nuci

Gofre de Liege cu sos de ciocolata, fructe de padure si nuci

File de somon servit cu sparanghel si sos Bearnaise

File de somon servit cu sparanghel si sos Bearnaise

File de calcan proaspat cu sparanghel, crema de fenicul si cartofi noi

File de calcan proaspat cu sparanghel, crema de fenicul si cartofi noi

Crochete din creveti cu sos tartar

Crochete din creveti cu sos tartar

Carnati taranesti cu piure de cartofi si legume

Carnati taranesti cu piure de cartofi si legume

Biftec tartar

Biftec tartar

Antricot de vita servit cu sos de piper verde

Antricot de vita servit cu sos de piper verde

Andive gratinate

Andive gratinate

Tarta de mere cu inghetata de vanilie

Tarta de mere cu inghetata de vanilie

Sunca afumata din Ardennes

Sunca afumata din Ardennes

Sparanghel flamand

Sparanghel flamand

Rosii umplute cu creveti

Rosii umplute cu creveti

Midii gatite in vin alb, ierburi si smantana

Midii gatite in vin alb, ierburi si smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *