Berea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6),...
bereBerea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).

Cu o influență dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii științifice indică faptul că vitaminele B6, B9 și B12 pot furniza băutorilor de bere o protecție în plus împotriva bolilor cardiovasculare, în comparație cu consumatorii altor băuturi alcoolice.

Studii realizate în țări precum SUA, Marea Britanie, Franța, Republica Cehă şi Danemarca, confirmă faptul că un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteină, precum și „colesterolul rău” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidență al atacurilor de cord. Cercetătorii cred că acest lucru s-ar putea datora conținutului de vitamine de tip B din bere.

“La fel ca pâinea, care este preparată tot din cereale, berea este o sursă bună de vitamine importante pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6), acid folic (B9) şi cobalamina (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă.”, declară Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sănătoase, trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanţează anual studii de cercetare în domeniu, sub formă de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Sesiunile de acordare a burselor de cercetare au ajuns deja la cea de-a treia ediție.

În iulie 2013, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie au fost făcute publice rezultatele primei cercetări în domeniu de la noi din țară. Astfel, potrivit acestui studiu, consumul moderat de bere poate îmbunătăţi memoria și nivelul de atenţie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *