În ciuda tuturor avertismentelor privind pericolele vorbitului la telefon cât timp o persoană este la volan, un nou studiu dat publicităţii în SUA de...
masinaÎn ciuda tuturor avertismentelor privind pericolele vorbitului la telefon cât timp o persoană este la volan, un nou studiu dat publicităţii în SUA de National Safety Council şi citat de MarketWatch arată că situaţia devine tot mai gravă.

Folosirea telefoanelor mobile ar fi principalul motiv pentru 26% dintre accidentele de maşină, în creştere cu un procent faţă de anul trecut.

Paradoxal, nu scrierea mesajelor sau verificarea update-urilor de pe Facebook sunt cele mai periculoase, ci vorbitul la telefon.

Aproximativ 5% dintre accidente au fost provocate de neatenţia şoferilor care scriau mesaje, restul de 21% fiind produse de convorbirile telefonice.

“În mod normal, scrierea unui mesaj are mai multe elemente de distragere a atenţiei. Nu mai eşti atent la drum. Însă, oamenii se simt confortabil vorbind la telefon şi probabil că o fac tot mai des”, spune Kara Macek, communications director în cadrul Governors Highway Safety Association, un ONG din Washington.

Potrivit raportului, şoferii care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc nu reuşesc să vadă mai mult de jumătate din informaţiile din mediul înconjurător. Un studiu al Pew Internet din 2011 indica faptul că unul din trei americani preferă să trimită un mesaj în loc să sune, numărul mediu de mesaje trimise pe parcursul unei zile de americani fiind de 41 (cei cu vârste între 19 şi 25 de ani trimit chiar 110 mesaje zilnic).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.