Gigantul american din social media Facebook şi-a anunţat recent intenţia de a achiziţiona producătorul de tehnologii în domeniul realităţii virtuale Oculus VR pentru aprximativ...
facebookGigantul american din social media Facebook şi-a anunţat recent intenţia de a achiziţiona producătorul de tehnologii în domeniul realităţii virtuale Oculus VR pentru aprximativ 2 miliarde de dolari.

Tranzacţia include 400 de milioane de dolari cash şi 23,1 milioane de acţiuni ordinare (numite şi comune, care dau dreptul la dividende în limita profitului net obţinut de companie în anul anterior, dau dreptul la vot în Adunarea Generală a Acţionarilor şi la un procentaj din suma rezultată în urma unei eventuale lichidări a activelor companiei) în cadrul Facebook (a căror valoare este de circa 1,6 miliarde de dolari).

Acordul dintre cele două companii privind vânzarea Oculus, care se aşteaptă să fie ratificat în al doilea trimestru al acestui an, include şi alţi 300 de milioane de dolari în cash şi acţiuni pe care fondatorii Oculus i-ar putea primi în funcţie de realizarea anumitor obiective.

oculus-riftOculus VR este producătorul Oculus Rift, o cască de realitate virtuală care le oferă gamerilor o experienţă 3D impresionantă în timpul jocurilor video. Compania a fost fondată de Palmer Luckey, Brendan Iribe, Michael Antonov şi Nate Mitchell.

În urma tranzacţiei, Oculus îşi va păstra sediul din Irvine, Valifornia şi va opera independent. Facebook îşi doreşte ca prin acest deal să extindă avantajul Oculus din zona jocurilor şi în cea a comunicaţiilor, media&entertainment sau educaţie.

În acelaşi timp, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat faptul că reţeaua de socializare a depăşit pragul de un miliard de utilizatori lunari activi de pe gadgeturi mobile.

În ultimul trimestru al lui 2013, Facebook avea 945 de milioane de utilizatori lunari activi de pe mobile, din totalul de 1,23 miliarde de utilizatori.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.