încearcă să-şi revină din puternica criză financiară care a lovit ţara în ultimii ani şi să îşi dezvolte segmentul startup-urilor cu ajutorul banilor veniţi...
startupîncearcă să-şi revină din puternica criză financiară care a lovit ţara în ultimii ani şi să îşi dezvolte segmentul startup-urilor cu ajutorul banilor veniţi de la Uniunea Europeană.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de Endeavor Greece şi preluat de Amasada Greciei la Bucureşti, în perioada 2010-2013, numărul startup-urilor dezvoltate în Grecia a crescut de la 16 la peste 30.

Şi nivelul investiţiilor în aceste proiecte a marcat o creştere uimitoare. Astfel, dacă în 2010 capitalul investit într-un business aflat la început de drum era de circa o jumătate de milion de euro, în 2013 s-au investit în startup-uri până la 42 de milioane de euro.

Fondul de investiţii Catalyst România intră în acţionariatul Simartis Telecom

Potrivit studiului realizat de Endeavor, cea mai mare parte a fondurilor pentru investiţii în startup-uri au venit prin programul JEREMIE, care se derulează şi în ţara noastră, prin fondurile de investiţii Elikonos, Odyssey, Open Fund şi PJ Tech Catalyst.

În acelaşi timp, 72% dintre investiţii au fost făcute de investitori cu business-uri în Grecia, jumătate dintre investiţiile din 2013 fiind direcţionate către sectorul IT.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.