Imediat după preluarea OSHO Fish de la antreprenorul român Florin Rădulescu, familia greacă Malideros l-a rebranduit în Retsina – un restaurant cu specific mediteraneean. Investiția anunțată și...
Georgios Malideros_Proprietar Retsina si Osho SteakImediat după preluarea OSHO Fish de la antreprenorul român Florin Rădulescu, familia greacă Malideros l-a rebranduit în Retsina – un restaurant cu specific mediteraneean. Investiția anunțată și azi de Georgios Malideros, proprietar Retsina şi OSHO Steak se ridică la 180.000 de euro. Proprietarul estimează acum o creşetere totală a cifrei de afaceri, pentru cele două restaurante, cu 30%.

Cei care erau clienți ai OSHO Fish trebuie să știe că acesta s-a transformat, de la începutul lunii martie, în Retsina, restaurant cu specific mediteraneean. Investiţiile de aproximativ 180,000 de euro au presupus amenajarea interioară şi schimbarea echipamentelor din bucătărie. 120,000 de euro aufost investiţi în reamenajarea OSHO Steak, 70% din sumă fiind folosită pentru schimbarea echipamentelor din bucătărie.

O parte considerabilă a acestor investiţii în bucătărie au vizat achiziţionarea cuptoarelor-grill Josper. Potrivit lui Georgios Malideros, Retsina şi OSHO Steak sunt singurele restaurante din România care deţin acest tip de cuptor-grill, folosit de cele mai bune restaurante din topul Michelin şi de bucătari renumiţi precum Gordon Ramsay sau Jamie Oliver. Cu Josper gustul cărnii este mai intens iar timpul de preparare se reduce la jumătate, astfel fiind îmbunătăţit timpul de servire a comenzii. Meniul poziţionează Retsina şi OSHO Steak în categoria „casual to fine dining”.

„Pentru 2014, estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 30%, Retsina contribuind cu 40% la atingerea cifrei de afaceri. Ne propunem ca într-un an de zile să ne situăm în topul restaurantelor cu meniu preponderent de peşte din Bucureşti. Conceptul Retsina este unul interactiv, organizând periodic săptămâni dedicate fiecărui tip de bucătărie mediteraneeană”

Georgios Malideros, Proprietar Retsina şi OSHO Steak

Peste 60% din clienţii Retsina şi OSHO Steak provin din zona corporate şi au vârsta de peste 35 de ani. Gradul mediu de ocupare al restaurantelor este estimat pentru acest an la aproximativ 100%, pentru prânz şi cină.

Calitatea excepţională a preparatelor Retsina se datorează materiei prime de cea mai bună calitate. Peştele şi fructele de mare propaspete sunt selectate şi trimise de 2-3 ori pe săptămână din Grecia.

Chef Iosif Ştefănescu a realizat un meniu în care sunt îmbinate preparate specifice din toate ţările mediteraneene, feluri de mâncare sofisticate în care tradiţia întâlneşte bucătăria modernă precum Ouzo Sea food linguini, Black Cod, Coq with mushrooms ragout sau Speck and strawberry risotto.

Georgios susține că familia sa este la prima afacere autohtonă în HORECA, după ce au pus bazele lanțului Mega Image în România. Totuși, grecii mai controlează câteva proprietăți imobiliare pe plan local, unele fiind sedii ale magazinelor Mega Image, altele sedii de bănci sau chiar farmacii.

Retsina_2

Retsina_3

Retsina_4

Retsina_5

Interior Retsina_4

Interior Retsina_3

Interior Retsina_2

Interior Retsina_1

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.