Într-o declaraţie postată pe blogul oficial al Android, oficialii Google au anunţat ieri lansarea programului Android Wear, cel care va sta la baza ceasurilor...
androidwearÎntr-o declaraţie postată pe blogul oficial al Android, oficialii Google au anunţat ieri lansarea programului Android Wear, cel care va sta la baza ceasurilor inteligente şi a altor device-uri portabile dezvoltate de companie în parteneriat cu alţi producători de gadgeturi.

În acest moment, Google va colabora cu HTC, LG, Asus, Motorola şi Samsung pentru dezvoltarea pe segmentul de wearables, însă şi companii din domeniul orologeriei, cum este exemplul Fossil, şi-au manifestat interesul pentru acest proiect.

Google a prezentat o versiune SDK a noului sistemul de operare Android Wear, din care reiese că device-urile care funcţionează cu acesta vor putea primi notificări din partea oricărei aplicaţii Android.

 

Dacă veţi spune “OK, Google”, veţi avea acces la Google Now şi veţi putea adresa tot felul de întrebări pentru care veţi primi răspunsuri imediat.

Tot prin comandă vocală veţi putea comanda taxiuri sau face rezervări la restaurante, o noutate pentru ceea ce poate face Google Now în acest moment.

LG este una dintre primele companii care au anunţat deja un device Android Wear, LG G Watch urmând să fie disponibil începând cu trimestrul următor.

La fel şi Motorola a prezentat Moto 360, primul ceas inteligent al companiei bazat pe Android Wear.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.