Producătorul de electronice Sony, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, anunţă că lucrează la o cască, destinată consolei...
morpheusProducătorul de electronice Sony, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, anunţă că lucrează la o cască, destinată consolei de jocuri PlayStation4, care va folosi Realitatea Virtuală.

Oficialii companiei, citaţi de TechCrunch, au denumit acest proiect Morpheus, cel mai probabil o referire la trilogia Matrix. Totodată, aceştia au declarat că au început să testeze diferite gadgeturi bazate pe Virtual Reality încă din 2009, când au demarat Playstation Move. Un an mai târziu, compania crea o divizie specială doar pentru dezvoltarea tehnologiilor cu VR.

PlayStation4 un succes: 6 milioane de unități vândute în 4 luni de la lansare

Printre specificaţiile tehnice ale prototipului actual de cască se numără un display de 1080p, 1000Hz detectare a mişcărilor, head tracking în funcţie de poziţia şi rotaţiile capului. Consola susţine în acest moment doar o astfel de cască, care este conectată printr-un cablu lung de 5 metri, iar device-ul poate fi folosit şi de persoanele care poartă ochelari.

Vânzările cumulate ale consolei PlayStation4 (PS4) au depăşit 6 milioane de unităţi la nivel global pe data de 2 martie 2014.  Această statistică include şi cele 370.000 de unităţi vândute în Japonia de la lansarea consolei, pe 22 februarie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.