Echipa “Let`s Do It, Romania!“, cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, lansează iniţiativa “Let’s Do It, Danube!”, prin care își...
DunareaEchipa “Let`s Do It, Romania!“, cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, lansează iniţiativa “Let’s Do It, Danube!”, prin care își propune să desfășoare o amplă campanie de educație în școlile din județele dunărene şi curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe 29 iunie 2014.

Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010 până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunării.

„Decizia inițierii acestui proiect a avut la bază inițiativa colegilor de la Let`s Do It, World! de a curăța bazinul Mării Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a înțelege importanța protejării arealului Dunării și nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creație având ca temă Dunărea și prietenii Dunării) iar cadrele didactice vor fi susţinute cu material şi tehnologie. Pentru elevi, am pregătit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunării”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

De asemenea, începând cu anul viitor, iniţiativa va fi extinsă la nivel regional, implicând toate țările prin care fluviul trece.

“Let`s Do It, Romania!“  a fost inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţeniePoze deseuri  organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.