Shopping City Suceava ajunge la un grad de ocupare de aproape 100%. Magazinul din Suceava va fi primul deschis în acest an de Decathlon...

Shopping City SuceavaShopping City Suceava ajunge la un grad de ocupare de aproape 100%. Magazinul din Suceava va fi primul deschis în acest an de Decathlon în România. Managementul Shopping City Suceava se așteaptă la o creștere de minim 20% a traficului de vizitatori în centrul comercial în weekendul deschiderii magazinului Decathlon.

Shopping City Suceava va inaugura vineri, 4 aprilie, noul magazin Decathlon, cel de-al treilea în reţeaua centrelor comerciale deţinute de Fondul britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail din România. Magazinul Decathlon din Suceava va avea o suprafaţă de 1.600 mp şi va fi prima unitate pe care retailerul o va deschide în acest an în România.

Decathlon este o companie franceză, prezentă în peste 15 ţări cu peste 400 de magazine, fiind cel mai mare retailer european de articole sportive; brandul aparţine familiei Mulliez, care deţine, de asemenea, hipermarketurile Auchan, magazinele Kiabi şi cele de bricolaj Leroy Merlin. Decathlon comercializează produse pentru orice nivel de performanţă sportivă și pentru aproape orice sport, oferind cumpărătorilor posibilitatea de a testa articolele şi de a se implica în activităţile sportive desfăşurate gratuit în magazine; compania a intrat pe piaţa din România în anul 2009 și, odată cu deschiderea noului magazin din Suceava, va ajunge la un număr de 13 unităţi pe piața locală.

“Magazinul Decathlon din Suceava va comercializa aproximativ 15.000 de produse corespunzătoare unui număr de peste 50 de sporturi. Piaţa este orientată în special către sporturile în aer liber (alergare, drumeţii, ciclism, role etc), cât şi către sporturile de menţinere în formă (fitness sau nataţie), aşa încât managerii magazinului se aşteaptă ca pentru articolele sportive asociate acestor sporturi să existe cea mai mare cerere şi în această primăvară“, a arătat Graham Kilbane, COO ARGO. Magazinul Decathlon din Shopping City Suceava va fi cel mai mare magazin de articole sportive din regiune; managementul centrului comercial se aşteaptă ca traficul de cumpărători să înregistreze o creștere medie de cca 20% per ansamblul parcului de retail, în weekendul în care se va deschide noua locație a retailerului francez.

Decathlon se alătură ancorelor din Shopping City Suceava, respectiv Carrefour, Media Galaxy, Mobexpert, Baumax, New Yorker, Deichmann, Takko Fashion etc., noul magazin contribuind la optimizarea mixului de retaileri din locaţie. Mai mult, odată cu deschiderea magazinului Decathlon, rata de ocupare a centrului comercial urcă la aproape 100%. “Sunt destul de puţine centre comerciale în România care să fie ocupate în totalitate, iar o astfel de performanţă este cu atât mai mare cu cât, în ansamblu, consumul şi retailul din România încă nu şi-au revenit după perioada de criză, fiind nevoie- în opinia mea- de minim 1-2 ani de aici înainte pentru a putea vorbi despre o adevărată revigorare în acest sector“, a precizat Graham Kilbane.athlon a deschis până în prezent magazine în trei din cele patru parcuri de retail deţinute de ARGO în România, respectiv în Era Shopping Park Iaşi (unde, începând cu 2010, funcţionează una dintre cele mai mari unităţi din România, de 5.300 mp, incluzând terenurile amenajate pentru sport), în Shopping City Sibiu (inaugurat în 2013) și- în curand- în Shopping City Suceava.

Decathlon comercializează atât mărci proprii, cât şi o serie de branduri cunoscute de echipament sportiv, promiţând cumpărătorilor calitate la preţuri competitive şi o garanţie de 2 ani. În plus, magazinele Decathlon oferă servicii suplimentare, cum ar fi reparaţii şi mentenanţă pentru echipamentele de ski, biciclete, rachete de tenis, role, aparate de fitness etc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.