chinez din e-commerce Alibaba Group, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, doreşte să se listeze pe piaţa americană şi să...
Alibabachinez din e-commerce Alibaba Group, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, doreşte să se listeze pe piaţa americană şi să strângă până la 15 miliarde de dolari pentru cea mai mare ofertă publică iniţială de la Facebook încoace.

Compania a anunţat la finalul săptămânii trecute locul unde îşi va face debutul pe bursă, punând capăt lunilor întregi de speculaţii privind listarea sa, după ce, anul trecut discuţiile pentru un IPO pe bursa din Hong Kong au eşuat.

Digital trends: Ne pare rău PayPal, Alipay este nr.1

Alibaba este una dintre cele mai mari companii din domeniul internetului din lume, tranzacţiile înregistrate pe platformă atingând anual peste 150 de miliarde de dolari, mai mult decât rulajul combinat al Amazon şi eBay.

“Grupul Alibaba a decis să demareze procedurile unei oferte publice iniţiale în Statele Unite. Acest lucru ne va transforma şi mai mult într-o companie cu activităţi la nivel global şi va spori transparenţa noastră. Totodată ne va afirma dorinţa de a urmări o viziune de dezvoltare pe termen lung”, au spus oficialii Alibaba într-o declaraţie oficială citată de The Guardian.

Alibaba intră pe mobile gaming şi aduce Apple Store în China

Analiştii de profil estimează faptul că gigantul chinez ar putea strânge peste 15 miliarde de dolari din IPO, ceea c ear duce valoarea companiei la peste 100 de miliarde de dolari. În luna iunie a anului trecut, Facebook a strâns pe bursă 16 miliarde de dolari, compania fiind evaluată la peste 100 de miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.