Guinnes , berea stout numărul 1 în lume, va sărbători St. Patrick’s Day, ca în fiecare an, în puburile din toată ţara. Anul acesta, Guinness şi-a...
Guinness - St Patrick's Day 2014Guinnes , berea stout numărul 1 în lume, va sărbători St. Patrick’s Day, ca în fiecare an, în puburile din toată ţara. Anul acesta, Guinness şi-a propus să ofere tuturor iubitorilor acestei beri ocazia de a deveni irlandezi timp de o zi, pe 17 martie.

În cele 125 de locaţii partenere la nivel naţional, Guinness dezvoltă o campanie inedită, prin care aduce spiritul veritabil al Irlandei în România. Guinness consideră că, de St. Patrick’s Day, oricine  poate deveni irlandez, sărbătorind ca un adevărat cetăţean al ţării trifoiului. Astfel, toţi cei care cumpără un pint de Guinness în puburile partenere au posibilitatea de a câştiga instant unul din cele peste 15.000 premii, precum şi ocazia de a-şi face propriul „act de identitate” irlandez.

Campania începe pe 14 martie, în locaţiile partenere din 40 de oraşe, printre care Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova şi Bucureşti. În plus, celor care vor fi surprinşi de echipa Guinness consumând un pint li se va realiza o poză de identificare şi li se va genera, printr-o aplicaţie specială, un nume irlandez corespondent numelui original românesc. Cartea de identitate va fi printată pe loc şi înmânată noului posesor, care devine astfel cetăţean irlandez în noaptea de St. Patrick.

Astfel, în acest weekend, toţi iubitorii de Guinness sunt invitaţi să ciocnească pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick şi să celebreze prietenia şi buna dispoziţie, petrecând ca nişte adevăraţi irlandezi!

St. Patrick’s Day este Ziua Națională a Irlandei şi cea mai cunoscută zi din întreaga lume dedicată unui sfânt. La nivel global, milioane de oameni celebrează an de an St. Patrick’s Day alături de irlandezi. Pe 17 martie, paharele de bere Guinness sunt ciocnite în cadrul miilor de petreceri şi parade stradale, ce au ca simboluri spiriduşii irlandezi şi trifoiul cu patru foi.

Cu toate acestea, sărbătoarea de St. Patrick’s Day îşi are originile în Statele Unite ale Americii şi nu în Irlanda, debutând pe 17 martie 1762, la New York, cu parada soldaţilor irlandezi din armata britanică. De atunci, această serbare populară a ajuns să fie celebrată peste tot în lume, aducând milioane de oameni împreună an de an.

Guinness este o bere premium, cu o aromă unică de orz prăjit şi caramel, care îi dă o notă distinctă. Berea Guinness este produsă în 49 de ţări şi savurată în peste 150, până în Barbados, Nigeria şi Indonezia.  Berăria din St. James’s Gate (Dublin), construită de Arthur Guinness în 1759, a devenit un simbol celebru, având la bază valori puternice precum excelenţa, inovaţia şi spiritul filantropic.

URBB, compania în portofoliul căreia se află berea Guinness în România, este unul dintre cei mai mari producători de băuturi de pe piaţa locală, fiind prezent atât pe piaţa berii, cât şi pe cea a băuturilor răcoritoare şi a apelor minerale. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv mărci premium: Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Granini şi Bilbor.

Povestea berii Guinness

De mai bine de 250 de ani, berea Guinness este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale culturii irlandeze. Încă din 1759, reţeta unică a lui Arthur Guinness a adus consumatorilor din întreaga lume una dintre cele mai fine experienţe ale consumului de bere.

Guinness este un simbol global preferat de numeroşi cunoscători fini de bere, având în spate una dintre cele mai lungi şi vii istorii. Tradiţia şi moştenirea irlandeză sunt elementele ce dau gustul inegalabil al acestui sortiment de bere neagră. Stilul şi personalitatea Guinness provin din metoda de fabricare complexă care presupune prepararea şi folosirea celor mai rafinate ingrediente naturale într-un proces steril de înaltă tehnologie:

  • Vechea tradiţie de prăjire a orzului oferă nuanţa specială a rubiniului închis şi dă caracterul unic al gustului;
  • Berarii Guinness folosesc o cantitate dublă de hamei, pentru o aromă bogată, iar prospeţimea ingredientelor este captată de soiul de drojdie specific, care asigură o fermentare completă, plină de savoare;
  • Legendarul proces de maturare face ca “Guinness să fie Guinness”, o bere unică, cu o eleganţă aparte;
  • Guinness se distinge prin spuma spectaculoasă ce oferă consistenţă produsului.

Poate cel mai important lucru, unicitatea berii, este dată de moştenirea unei arte tradiţionale a berarilor, a măiestriei şi a pasiunii acestora.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.