Radu Georgescu, fondatorul GECAD Group, investitor în companii tehnologice și din domenii precum eCommerce și cryptocurrencies, anunță vânzarea Axigen Messaging, o altă companie creată...
Radu GeorgescuRadu Georgescu, fondatorul GECAD Group, investitor în companii tehnologice și din domenii precum eCommerce și cryptocurrencies, anunță vânzarea Axigen Messaging, o altă companie creată de la zero de acesta, către un grup format din patru antreprenori români cu investiții în industria IT locală. Reprezentanţii celor două companii nu au precizat valoarea tranzacţiei.

Acest deal vine la doar 5 luni după vânzarea Avangate către fondul de investiţii Francisco Partners, mişcare care a marcat al treilea exit internațional de succes pentru Radu Georgescu și GECAD Group în ultimii 10 ani.

Antreprenorii care au achiziționat Axigen au investit în mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de soluții profesionale IT, personalizate și complete, o companie care a avut o cifră de afaceri de circa 670.000 de euro în 2012. Potrivit informaţiilor disponibile, cei patru proprietari ai Modulo Consulting sunt Bogdan Moldovan, Cristian Drăghici, Ion Nistor şi Vlad Trofin.

Portofoliul Modulo Consulting  cuprinde proiecte în zona de integrare de sisteme, sisteme de email şi comunicare integrată, sisteme telefonice (centrale VoIP, soluţii callcenter outgoing & incoming, IVR), GIS. Potrivit datelor de pe Ministerul Finanţelor, compania a avut în 2012 un profit de peste 350.000 de euro şi un număr mediu de 11 angajaţi. Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără Bursa de Valori Bucureşti şi Eureko.

Dezvoltarea Axigen a început în 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top în domeniul comunicării prin email, atât în România cât și global.

În cei 10 ani de existență, activitatea s-a extins la nivel internațional și tehnologia Axigen a ajuns să fie adoptată de către furnizori de servicii Internet, operatori telecom, instituții guvernamentale și companii de pe tot cuprinsul globului.

Decizia de a ieși din acționariatul Axigen Messaging a fost determinată de dorința de a include compania într-un grup de integratori IT care să îi permită un acces mai facil la clienți și proiecte complexe. Aceasta este o decizie strategică pentru GECAD Group și asigură totodată companiei Axigen Messaging posibilitatea de a continua să crească și să se dezvolte.

 “Pentru că GECAD se concentrează acum pe companii Internet și eCommerce, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum firească. Sunt mulțumit că Axigen se va dezvolta în mâinile unor antreprenori români tineri, care au experiență vastă în proiecte de integrare a soluțiilor IT la nivel global. Mă aștept ca Axigen să crească exponențial de acum înainte, primind un impuls puternic din partea noilor acționari, atât în activitatea de vânzări și marketing, cât și în cea de dezvoltare a unor noi tehnologii și servicii”, explică Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group.

“Axigen este un produs de comunicare adresat atât furnizorilor de servicii de internet cât și organizațiilor ce vor să își eficientizeze fluxul de comunicare și colaborare internă, ce are un potențial mare și pe care îl vom dezvolta în continuare. Suntem încântați să preluam aceast produs și oamenii care au ajutat la dezvoltarea lui”, a declarat Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori.

Cu peste 20 de ani de experiență în construirea unor companii tehnologice de anvergură globală, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori în serie și investitori din România și figura centrală din spatele GECAD Group.

În 2003, Radu Georgescu a adus România pe scena industriei IT globale odată cu vânzarea tehnologiei de securitate ‘RAV Antivirus’ către Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua reușită internațională în 2010, când Naspers, compania sud-africană de Internet și multimedia, a achiziționat integratorul de plăți online GECAD ePayment, acum PayU România.

GECAD investește în companii cu potențial mare de creștere, cu abilitatea de a crea și de a livra idei și produse inovatoare în domeniile lor de actvitate și în piețele unde sunt active. Grupul are în vizor în principal companii software și hi-tech, din arii precum securitate IT, tehnologii cloud, eCommerce și cryptocurrencies.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.