Galeriile Noblesse, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul amenajărilor interioare de lux, au investit 1,5 milioane de euro pentru deschiderea a unui...
13_xt8tGaleriile Noblesse, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul amenajărilor interioare de lux, au investit 1,5 milioane de euro pentru deschiderea a unui nou concept de showroom exclusivist, Palatul Noblesse, unul dintre cele mai mari concepte de acest gen din Europa de Sud-Est.

Noul sediu, a cărui lansare oficială va avea loc în luna mai 2014, este o adevărată bijuterie arhitectonică din secolul al XIX-lea ce va găzdui cel mai elegant showroom al Galeriilor Noblesse, precum şi propriul birou de design interior şi arhitectură, Studio Insign.

Care au fost cele mai frumoase amenajări interioare realizate de Galeriile Noblesse?

Palatul Noblesse se află pe strada Sfinţilor, nr. 7, clădirea fiind construită în 1881 de celebrul arhitect Alexandru Săvulescu, cel care a ridicat şi actualul Muzeu Naţional de Istorie.

Trending: idei pentru un decor festiv în această iarnă

Frumoasa reşedinţă de pe strada Sfinţilor, clasificată monument istoric, este considerată de către specialişti una dintre primele case din Bucureşti construită în stil eclectic, iar la achiziţionarea de către Galeriile Noblesse se afla într-o stare avansată de degradare. În decursul unui an, Galeriile Noblesse şi propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat şi amenajat casa care are o suprafaţă utilă de 900 de metri pătraţi şi o curte de 1.000 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la peste 1.500.000 de euro şi, pe lângă faptul că acum găzduieşte cel mai elegant şi mai mare show-room exclusivist din Europa de Sud-Est, actuala clădire a fost adusă la viaţă, fiindu-i redată frumuseţea de altădată.

Galeriile Noblesse si Hamid Nicola Katrib reinterpreteaza Bradul de Craciun

Clădirea care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea a avut o istorie interesantă, fiind cumpărată în 1903 de bancherul Max Berkovitz, un nume cunoscut al acelei epoci. Numeroase întâlniri, soirée-uri şi petreceri au fost organizate în această reşedinţă situată în centrul Capitalei care este confiscată în 1950 de către Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Va fi abandonată, devastată şi distrusă atât de timp, cât şi de oameni, până în anul 2013, când intră în posesia Galeriilor Noblesse, fiind restaurate stucaturile, tâmplăria, sobele vechi și elementele de fier forjat.

Noutatea conceptului Palatului Noblesse constă în integrarea şi prezentarea, alături de produsele din portofoliul celor mai importanţi producători internaţionali, a diferitelor opere şi lucrări de artă şi anticariat care vor conferi şi mai multă valoare şi unicitate amenajărilor interioare realizate de Galeriile Noblesse şi Studio Insign.

“Designul interior de valoare se obţine doar conectându-se strâns la celelalte arte frumoase precum pictura, sculptura, fotografia sau artele meşteşugăreşti. În acest sens, noul sediu Galeriile Noblesse, Palatul Noblesse, este cel mai viu şi complet exemplu în care interacţiunea dintre arte creează interioare de o frumuseţe inestimabilă şi cu o puternică încărcătură culturală”, susține Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse și Palatul Noblesse.

Spaţiile vaste și impunătoare ale Palatului Noblesse păstrează farmecul nobil de odinioară si sunt ideale pentru a găzdui o gamă variată de evenimente culturale, mondene, dar şi private. Dispunând de întreaga logistică necesară, la cele mai înalte standarde, Palatul Noblesse este astfel un veritabil Centru de Artă şi Evenimente.

“Proiectul Palatul Noblesse mă împlinește atât profesional, cât și personal, reprezentând pentru mine realizarea unei viziuni și dorințe atât de arzătoare pentru care am depus multă muncă, perfecționare continuă și seriozitate în cei circa 10 ani de vechime în domeniul amenajărilor interioare de lux. Și este cu atât mai important cu cât dimensiunea acestui proiect vizează salvarea unei clădiri monument istoric, reprezentativă pentru arhitectura Bucureștiului de la sfârșit de secol IX. Mi-am asumat cu întreaga responsabilitate morală conducerea acestui proiect amplu de consolidare, restaurare și amenajare a acestei clădiri aflată într-o stare avansată de degradare, dându-i astăzi o

însemnătate aparte, atît ca importantă referință a noastră în domeniul amenajărilor, dar și în mediul cultural în general” , a mai adăugat Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse şi Palatul Noblesse.

IMG_7679

04_xjka

IMG_4418

IMG_4227

IMG_3691

IMG_3261

IMG_2930

IMG_0668

10_9d0h

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.