Premierul David Cameron a anunţat recent faptul că guvernul Marii Britanii va aloca încă 45 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea aşa-numitei tehnologii...
The Internet of ThingsPremierul David Cameron a anunţat recent faptul că guvernul Marii Britanii va aloca încă 45 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea aşa-numitei tehnologii a “internetului lucrurilor” (The Internet of Things – conceptul reprezintă o viziune a unui viitor interconectat, în care obiecte banale, de la automobile la electrocasnice şi corpuri de iluminat, sunt “îmbogăţite” cu senzori, cipuri şi conectivitate wireless).

În cadrul unui discurs susţinut în cadrul târgului CeBIT desfăşurat în Germania, Cameron a precizat faptul că atât Marea Britanie cât şi Germania se află în pragul unei noi revoluţii industriale, un rol deosebit jucându-l “internetul lucrurilor”. “În opinia mea, internetul lucrurilor este un nou mod de dezvoltare. Este un mod de a creşte productivitatea, de a ne menţine mai sănătoşi, de a face transporturile mai eficiente, de a reduce nevoile energetice şi de a aborda problema schimbărilor climatologice”, a declarat David Cameron citat de BBC.

Cele 45 de milioane de lire sterline se adaugă investiţiei iniţiale demarate de Marea Britanie în dezvoltarea IoT, ducând suma totală la 73 de milioane de lire sterline.

Potrivit companiei americane de cercetare de piaţă Gartner, în următorii şase ani numărul device-urilor interconectate prin “internetul lucrurilor” va ajunge la 26 de milioane.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.