Prima ediţie a Festivalului Internațional al Transportatorilor va avea loc la Jucu, în judeţul Cluj, între 9 şi 11 mai, în organizarea Uniunii Naționale...
t_festivalPrima ediţie a Festivalului Internațional al Transportatorilor va avea loc la Jucu, în judeţul Cluj, între 9 şi 11 mai, în organizarea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) şi IRU (International Road Transport Union).

Sub umbrela T-Festival se întrunesc cei mai importanți producători de camioane și semiremorci, cei mai activi dealeri și importatori de motociclete și echipamente, și pasionați de camioane și motociclete. Este un festival în care pasiunea pentru camioane și/sau motociclete se îmbină cu muzica. Într-un cadru mai puțin convențional se vor lega noi colaborări în industria de transport și în cea moto.

Pasionații care vor ajunge în al doilea weekend din mai la Jucu vor vedea cele mai frumoase camioane și motociclete din România. Aici va fi desemnat cel mai frumos camion din Sud-Estul Europei, deținătorul primind pe 10 mai trofeul T-Festival: 3000 de euro plus produse și serviicii în valoare de 2000 de euro.

Publicul va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește desemnarea celor mai frumoase motociclete din categoriile: Custom&Cruiser, Naked Street&Touring, Supersport, Enduro &Cross, iar premiul cel mare este în valoare de 2000 de euro plus produse și servicii în valoare de 500 de euro.

Președintele juriului pentru sectiunea camioane este domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, iar în ceea ce privește juriul concursului moto acesta este prezidat de Cristi Hrubaru, vedeta Rock FM fiind de altfel și cel care se va ocupa de întreținerea atmosferei.

În cadrul festivalului va avea loc și o întrunire a Top 100 companii de transport din industria românească, ocazie cu care UNTRR și IRU vor acorda premii firmelor reprezentative.

t-FestivalCorina Buzatu, manager de proiect T-Festival: „Festivalul va fi o întâlnire a oamenilor care cred și trăiesc în spiritul libertății, a oamenilor care nu cred că distanțele înseamnă ceva atunci când există comunicare și prietenie. Concursurile organizate vor fi cele mai bune prilejuri de a descoperi fantezia, aproape fără limite, a oamenilor pasionați de motociclete sau camioane.”

Cele două seri muzicale sunt împărţite pe două genuri distincte. În prima seară, pe 9 mai, preponderent se va cânta rock’n’roll şi acustic. Pe afiş apar formaţiile clujene Natif şi Catrhythm, Rob Kingsley (tribut Elvis Presley) împreună cu Trooper vor readuce pe scenă imaginea vie a legendei rock’n’rollului, fiind urmați de nimeni altul decât Ștefan Bănică Jr. alături de bandul său. Noaptea se va încheia cu un exploziv show de cabaret!

Pentru seara de sâmbătă, în 10 mai, rockul va intra puternic în scenă fiind reprezentat de formaţiile: Theory of Mind, Grimus, Trooper şi legendarii T-REX!

Radu Dinescu, secretar general UNTRR: „Încercăm să pornim o tradiție a întâlnirilor anuale a transportatorilor din Europa de Est, într-un cadru mai destins. În felul acesta putem dezvolta pe viitor un gen de comunicare și colaborare mai firească între parteneri și public. Nu în ultimul rând cred că vor fi 3 zile de distracție și bună dispoziție!”

Cristian Hrubaru, vedeta RockFM și prezentatorul Festivalului: ”Atât motoarele cât și muzica fac parte din cultura modernă a umanității, ele au mers de fiecare dată și peste tot perfect mână în mână, au adus oamenii împreună, i-au pus față în față pentru a vedea cât de asemănători suntem unii și alții, cât de comune ne sunt idealurile și pasiunile. Este știut faptul că motocicliștii și camionagii se salută în trafic. Indiferent de țara în care se află…există un soi de simpatie între cele două categorii de driveri. Cât despre rock, aceasta artă unește întotdeauna oamenii de calitate! Sunt onorat să prezint evenimentul de la Jucu”.

Alin Dincă “Coiotu” – Trooper: ”Eu cânt într-o formație care a mers foarte mult pe la evenimentele organizate de motocicliști și nu am întâlnit până acum îmbinarea asta între motociclete și camioane, cel puțin aici în România. Chiar ne întrebam cât o să dureze până își vor da seama că sunt frați și or să își dea mâna și vor face niște evenimente foarte mari, așa cum se întâmplă și afară. Uite că minunea s-a întâmplat. Totul ajunge în România un pic mai greu, dar este bine că ajunge și vom vedea ce nebunie va ieși aici.”

Desfăşurat în perioada 9-11 mai, T-Festival marchează instituirea și sărbătorirea pentru prima dată a Zilei Transportatorilor, pe data de 9 Mai‚ ziua Sfântului Cristofor, o inițiativă UNTRR.

fete_t-Festival

Sfântul Cristofor este protectorul transportatorilor şi patronul călătorilor. Legenda îl descrie pe sfânt ajutând un copil la traversarea unui râu. Povara de pe umerii săi a fost extrem de grea însă credinţa l-a ajutat să ajungă la mal. Odată ajuns, copilul îi destăinuie sfântului că el este Isus Hristos și că, în fapt, sfântul a dus pe umerii săi întreaga lume.

Biletele pentru T-Festival sunt disponibile începând cu 11 martie online pe: www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.iabilet.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro, în rețeaua librăriilor Adevarul și Eminescu, magazinele Flanco, oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, iar cei din București pot să își achiziționeze bilete pentru T-Festival și din magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), de la Hard Rock Cafe sau de la Palatul Național al Copiilor.

Prețul unui bilet de o zi este 50 de lei, iar abonamentul pentru doua zile este de 80 lei – camparea este gratuită.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.