ASUS, al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer, susține cea de a doua ediție a campionatului de fotbal robotic, o competiţie care demarează în...
fotbal roboticASUS, al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer, susține cea de a doua ediție a campionatului de fotbal robotic, o competiţie care demarează în data de 19 martie 2014, prima etapă fiind programată să aibă loc în cadrul Universității Politehnice din București.

Elevii și studenții pasionați de robotică și programare își vor putea demonstra măiestria în cadrul unor întreceri pline de suspans, fotbalul robotic fiind un sport în care inteligența contează mai mult decât pregătirea fizică.

Campionatul de fotbal robotic este un proiect proiect inovator cu o durata de 3 luni, menit să le ofere tinerilor șansa de a interacționa cu roboții și de a învăța despre roboți și utilitatea acestora în viața de zi cu zi.

Competitorii se vor încălzi în cadrul celor 12 ateliere de lucru și în cele 6 sesiuni de coaching ce preced competiția propriu-zisă. Meciurile se desfășoară după regulamentul FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie.

Cele două reprize a câte 5 minute fiecare vor solicita din plin motoarele controlate electronic. Roboții din clasa MiroSot sunt bazați pe platforma Arduino și se vor deplasa în teren cu ajutorul comenzilor wireless și al algoritmilor scriși în C++.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.