COSMOTE România a traversat un parcurs stabil în anul 2013, înregistrând performanţă financiară pentru principalii indicatori şi consolidându-şi poziţia pe piaţă, prin optimizarea portofoliului...
COSMOTE Recharge 4COSMOTE România a traversat un parcurs stabil în anul 2013, înregistrând performanţă financiară pentru principalii indicatori şi consolidându-şi poziţia pe piaţă, prin optimizarea portofoliului de produse şi servicii şi prin continuarea extinderii reţelei. COSMOTE a menţinut trendul ascendent pentru baza de clienţi business, ca urmare a utilizării intensificate a serviciilor de date. Astfel, în 2013, segmentul business a crescut cu 10,3% de la un an la altul.  

Baza de clienţi (inclusiv Zapp) s-a menţinut la aproximativ 6,1 milioane la finalul lui 2013, din care 25,9% abonaţi, în creştere cu 1,1% în T4 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi 2013 a fost un an plin de provocări, veniturile în T4 au crescut cu 8,1% de la un an la altul, atingând valoarea de 123 milioane euro. Per total, veniturile din 2013 au rămas relativ stabile, la 458,5 milioane euro. Marja EBITDA Pro-Forma (câştigurile operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut cu 0,1 puncte procentuale, la 25,9% în 2013 versus 2012, reflectând oferte comerciale cu margini mai mari şi performanţe operaţionale îmbunătăţite. EBITDA a atins valoarea de 118,9 milioane de euro.

ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 1,9% în 2013 comparativ cu 2012, ca urmare a creşterii valorii ARPU pentru apelurile iniţiate.

În prezent, COSMOTE România oferă o reţea de date 3G de înaltă calitate, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 249 de oraşe şi peste 3.850 de localităţi din România, acoperind aproximativ 67% din populaţie. În plus, clienţii se pot bucura de viteze de până la 21,6 Mbps HSPA+ în 285 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă aprox. 80% din populaţia României. De asemenea, compania oferă acoperire 4G pentru 90% din populaţia Capitalei, pentru Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi și stațiunile Sinaia, Buşteni şi Predeal, respectiv pentru 10 reședințe de judeţ: Bacău, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Constanţa, Brăila, Galaţi, Buzău, Satu Mare, Baia Mare.

Romtelecom şi COSMOTE România îşi consolidează constant forţa de vânzări integrată şi investesc în dezvoltarea lanţului lor de distribuţie naţională, care consta, la finalul lui 2013, în aproximativ 720 puncte de vânzare (proprii şi partenere) şi peste 34.000 de chioşcuri în întreaga ţară.

Privind înainte, în 2014 Romtelecom şi COSMOTE îşi vor consolida sinergiile fix-mobil,  fiind împreună singurul jucător de pe piaţa din România care oferă clienţilor propuneri complete de servicii telecom şi divertisment. Organizaţia noastră puternică, integrată va continua să opereze eficient şi concentrat, generând valoare pentru clienţii şi acţionarii noştri”, a concluzionat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom şi COSMOTE România.

La finalul lui 2013, OTE Group a furnizat servicii de telecomunicaţii mobile pentru aproximativ 15,6 milioane de clienţi din Europa de Sud-Est.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.