Producătorul român de smartphone-uri şi tablete Allview, unul dintre cei mai importanţi jucători locali de pe piaţa de profil, lansează alături de Centrul pentru...
allview viper Blue-white-blackProducătorul român de smartphone-uri şi tablete Allview, unul dintre cei mai importanţi jucători locali de pe piaţa de profil, lansează alături de Centrul pentru Diplomaţie Publică şi Universitatea Transilvania maratonul de programare Entrepreneurship.

Studenţii de la universităţile din România pasionaţi de tehnologie se pot înscrie la prima ediţie a maratonului de programare până pe 18 martie pe site-ul entrepreneurshipbv.ro, echipele selectate în competiţie fiind anunţate până pe data de 20 martie.

Evenimentul va avea loc în 28 şi 29 martie 2014 în Aula Universităţii Transilvania din Braşov.

Entrepreneurship îşi propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. Valorile care vor fi scoase în evidenţă sunt impactul social, creativitatea şi originalitatea.

În cadrul maratonului, echipe de studenţi formate din doi până la patru membri vor dezvolta, timp de 24 de ore, o aplicaţie cu utilitate socială pentru device-uri care folosesc sistemul de operare Android. Un exemplu tipic îl reprezintă aplicaţiile destinate persoanelor cu dizabilităţi.La finalul competiţiei, cele mai bune 3 proiecte vor fi premiate de un juriu de specialitate. Toate lucrările participante vor fi donate Comisiei Europene.

Competiţia va începe vineri, 28 martie, la ora 12 şi se va încheia sâmbătă, 29 martie la ora 11. Jurizarea proiectelor va avea loc sâmbătă, 29 martie, între orele 11-14.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.