BUCHAREST DESIGN CENTER (BDC) prezinta publicului o noua premiera in designul romanesc:  proiectul „Before Creation was Over”, concept Cristina Curelea (SoLemn) pentru Antalis Romania,...
work in progress paper on 4BUCHAREST DESIGN CENTER (BDC) prezinta publicului o noua premiera in designul romanesc:  proiectul „Before Creation was Over”, concept Cristina Curelea (SoLemn) pentru Antalis Romania, lider european in distributia de hartie.

Proiectul este reprezentat de o instalatie de design realizata de Cristina Curelea din hartie reciclata furnizata de Antalis Romania, in cadrul expozitiei Paper On, dedicate hartiei, la Galeria Art Yourself din Bucuresti, ce va fi deschisa publicului in perioada 4 – 15 martie 2014.

Expozitia prezinta opt artisti, opt concepte despre hartie, cu hartie, prin hartie: Cristina Curelea [SoLemn], Amalia Dulhan, Florin Pantilimon, Adrian Sandu, Virginia Toma, Alexandru Nimurad, Sorin Nistor, Claudiu Stefan & Madalina Andronic. In dorinta de a sublinia idee folosirii hartiei in arta, in diverse forme de exprimare, fiecare artist prezent in expozitie a dezvoltat proprie viziunea pe o tema liber aleasa generand efecte si spectre diferite care pun in discutie sau aduc in prim plan hartia si ceea ce genereaza prezenta sau absenta sa.

Acest proiect reprezinta prima colaborare intre BUCHAREST DESIGN CENTER si Antalis Romania si se inscrie in seria initiativelor BDC de a incuraja colaborarea brandurilor corporate cu designeri locali sustinuti de BDC.

Despre conceptul „Before Creation was Over”

Intr-o societate contemporana care a realizat importanta reciclarii hartiei si a nevoie acerbe de a conserva si proteja hartia, se resimte nevoia unor solutii „supereroice” de salvare a ecosistemelor. Raspunsul a venit rapid si plin de creativitate si inspiratie din partea designerului Cristina Curelea [So Lemn], care si-a propus conceptualizarea unui Supererou Eco menit sa transmita mesajul salvator generatiilor viitoare, subliniind astfel calitatea si importanta hartiei in design, arta, si nu numai.

Realizat in intregime din hartie reciclata, de culoare verde si alba, designerul propune un supererou al carui superputeri sunt aripile alcatuite dintr-o paleta cromatica a Antalis Colour Metallics, realizate printr-o tehnica speciala ce pune in valoare importanta hartiei prin numeroase pliuri si suprapuneri pentru a transmite volum, viata si dinamism. Intr-o prezenta dinamica 3D, Supereroul Eco reuseste sa patrunde prin peretii incaperilor spatiului de prezentare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.