MINI prezintă, cu ocazia ediţiei 2014 a Salonului Auto de la Geneva, MINI Clubman Concept, demonstrând o nouă filosofie a mărcii pentru o categorie...
MINI_Clubman_Concept_small_800x601 (4)MINI prezintă, cu ocazia ediţiei 2014 a Salonului Auto de la Geneva, MINI Clubman Concept, demonstrând o nouă filosofie a mărcii pentru o categorie superioară de automobile. Mai lung cu 26 de centimetri şi mai lat cu doar 17 centimetri faţă de actualul MINI Clubman, conceptul este unul sofisticat, atractiv şi elegant. Designul emblematic MINI este completat de detaliile de calitate, spaţiul generos pentru dotări funcţionale şi materialele deosebite. Varietatea conceptului de culori şi materiale redefineşte eleganţa contemporană şi calitatea superioară din acest segment.

O nouă clasă pentru viitorul MINI.

“MINI Clubman Concept demonstrează modul în care MINI Clubman poate face un pas înainte: mai mult spaţiu interior, un sentiment superior al calităţii, dar, totodată, inteligent, îndrăzneţ şi distinctiv. Pe scurt: mai mult automobil, mai mult MINI”, declară Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design, explicând abordarea pentru acest model. De peste 50 de ani, MINI a fost sinonim cu conceptul utilizării maxime a spaţiului minim: mai lung cu 26 de centimetri şi mai lat cu doar 17 centimetri faţă de actualul MINI Clubman, MINI Clubman Concept aplică această idee unei noi clase de automobile. În calitate de director MINI Design, Anders Warming explică: “Prin MINI Clubman Concept prezentăm un automobil spaţios, cu atitudine şi stil într-un segment unde accentul este pus în special pe funcţie şi utilitate. Prin concepte inteligente, designul emoţional şi combinaţia cool de culori şi materiale, maşina oferă o experienţă globală care se menţine unică în acest segment”.

Designul exterior – superior, dinamic, elegant.

Chiar şi cu dimensiuni exterioare mai mari, MINI Clubman Concept este recunoscut imediat ca un model MINI autentic. Prin proporţiile caracteristice MINI, linia extinsă a acoperişului reflectă utilitatea mărită a spaţiului maşinii. De asemenea, silueta se remarcă printr-o eleganţă deosebită, subliniată de suprafeţele generoase. Nuanţa Berry Red – deopotrivă, puternică şi caldă – conferă efectul optim suprafeţelor şi formelor. Acoperişul în culoare “Blade” – un gri metalizat – creează un contrast elegant cu roşul cald al restului caroseriei.

Elemente clasice MINI de design – grila hexagonală a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montanţii de culoare neagră şi farurile tipice – sunt concepute într-un stil elegant şi precis. Tema aerodinamicii este bine evidenţiată în designul exteriorului. Toate fantele şi prizele de aer sunt integrate în caroserie şi au forme elegante. Pasajele bine definite ale roţilor şi spoilerul de pe acoperiş accentuează apariţia dinamică a automobilului, subliniind impresia generală de atitudine sportivă.

Controale inteligente.

Zona de afişare de pe consola centrală (160 mm x 150 mm) se adaptează în funcţie de conţinutul selectat sau de situaţia de pe traseu. Trei comutatoare “inteligente” sunt atribuite pentru conţinutul relevant în funcţie de selecţie sau pentru funcţiile de condus. Mai presus de toate acestea, cele trei comutatoare pot fi programate liber şi asociate cu anumite funcţii după preferinţe. Datorită calităţii tactile a comutatoarelor, diversele funcţii pot fi operate în timpul călătoriei fără a fi privite. Aici, MINI Clubman Concept preia elementele clasice de operare care fac parte din istoria MINI de 55 de ani şi care au evoluat constant.

MINI Clubman Concept pe scurt

• Cele patru uşi şi cinci locuri oferă o utilitate mare a spaţiului, o alternativă viabilă pentru stilul de viaţă activ.

• Particularităţile clasice ale designului MINI în toate detaliile: grila hexagonală a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montanţii de culoare neagră, consolele scurte şi farurile/stopurile eliptice.

• Lungime: 4.223 mm, lăţime: 1.844 mm (fără oglinzile retrovizoare), înălţime: 1.450 mm.

• Aerodinamică integrată ca parte esenţială a designului exterior.

• Designul interior interpretează formele şi culorile MINI specifice, o combinaţie simplă şi elegantă între calitatea superioară şi funcţionalitate.

• Concept elaborat de culori şi materiale pentru interior, cu materiale exclusive şi detalii surprinzătoare.

• Panoul central de instrumente, cu un nou concept al interfeţei utilizatorului, creează un spaţiu de interacţiune cu operare tactilă şi cu funcţii variabile.

MAI MULTE DETALII PE AUTO TRENDS MAGAZINE

Postproduction: Wagnerchic*Digital Artwork www.wagnerchic.com

MINI_Clubman_Concept_small_800x601 (4)

MINI_Clubman_Concept_small_800x601 (3)

Postproduction: Wagnerchic*Digital Artwork www.wagnerchic.com

Postproduction: Wagnerchic*Digital Artwork www.wagnerchic.com

MINI_Clubman_Concept_small_800x601 (6)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.