Saxo Bank, o bancă specilizată în tranzacționare și investiții online, își lărgește portofoliul de produse pentru clienții retail și instituționali prin introducerea tranzacțiilor futures...
bani onlineSaxo Bank, o bancă specilizată în tranzacționare și investiții online, își lărgește portofoliul de produse pentru clienții retail și instituționali prin introducerea tranzacțiilor futures spread.

Astfel, începând cu data de 18 februarie, clienții vor putea să tranzacționeze futures spreads pe o multitudine de asseturi pe toate platformele Saxo Bank, inclusiv pe aplicațiile mobile SaxoTrader pentru smartphone și tablete. Introducerea acestui produs în oferta Saxo Bank permite clienților săi să tranzacționeze futures spread intramarket și futures spread calendaristice variate pe o serie de contracte cheie care includ aurul, țițeiul și alte commodities, dobânzi, titluri de stat și indici bursieri majori. Una dintre atracțiile tranzacționării futures spread este abilitatea de a folosi un singur ordin plasat pentru a muta un contract futures către următoarea dată de maturitate, înainte ca acest contract să expire, fără riscuri de întrerupere sau risc spread.

Patrice Henault, Product Manager pe Futures și Listed Options la Saxo Bank, a declarat:

“Un spread calendaristic este definit ca fiind vânzarea unuia sau mai multor contracte la cumpărarea unuia sau mai multor contracte futures pe aceeași piață, dar în luni diferite, de exemplu porumb pe septembrie scurt și porumb pe septembrie lung. Traderul de spread calendaristic se poziționează între speculator și hedger. În loc să își asume riscul fluctuațiilor excesive de prețuri, își asumă riscul diferențelor dintre cele două luni de tranzacționare. Spreadurile calendaristice sunt mai puțin volatile decât alte forme de tranzacționare, inclusiv acțiunile, opțiunile sau straight futures. Tocmai această volatilitate redusă determină marjele reduse pe spreaduri. Spreadurile se mișcă mai des, mai viguros și pe un termen mai lung decât alte forme de tranzacționare”.

Saxo Bank le permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil.

Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii.

Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.