Pentru a ajuta companiile din mai multe industrii – de la retail la sănătate și de la cea bancară la transporturi – să își...
Intel Xeon E7 v2 (1)Pentru a ajuta companiile din mai multe industrii – de la retail la sănătate și de la cea bancară la transporturi – să își eficientizeze activitatea, Intel Corporation a lansat gama de procesoare Intel® Xeon® E7 v2.

Analiza le permite companiilor să ia decizii care îmbunătățesc rezultatele. Noua gamă de procesoare Intel Xeon E7 v2 oferă noi capabilități de procesare și analiză a volumelor mari de date pentru a avea acces la informații care nu erau accesibile până acum.

“Organizațiile care folosesc datele pentru a accelera perspectiva de business vor avea un avantaj enorm în această economie”, a declarat Diane Bryant, Senior Vice President și General Manager al Data Center Group, Intel. “Performanța avansată, capacitatea memoriei și fiabilitatea procesoarelor din gama Intel Xeon E7 v2 permit companiilor de IT să analizeze în timp real volume mari de date, să capitalizeze tendințele, creeze noi servicii și să ofere noi oportunități de business”, a adăugat ea.

Big data și Internet of Things (IoT) oferă oportunități foarte mari pentru multe organizații care creează servicii generatoare de venit în baza informațiilor pe care le obțin. Tehnologia centrată pe big data și serviciile de piață sunt așteptate să crească cu 27% pe an până în 2017, când vor atinge 32,4 miliarde de dolari5. Un important motor al acestei creșteri este volumul mare de date de la dispozitivele conectate care alcătuiesc Internet of Things (IoT), estimate să ajungă la 30 de miliarde de unități până în 20204. Investițiile în cele mai performante tehnologii și soluții de analiză pot oferi reduceri semnificative de costuri. De exemplu, organizația de IT a Intel estimează reduceri de costuri și venituri mai mari de aproape jumătate de miliard de dolari prin folosirea soluțiilor de analiză până în 2016.

Procesarea Big Data și capabilitățile de analiză

Intel Xeon E7 v2 (2)Noua gamă de procesoare Intel Xeon E7 v2 a triplat capacitatea memoriei generațiilor anterioare de procesoare, permițând o analiză mai rapidă și mai detaliată a datelor. Analiza in-memory ajută la analizarea unui întreg set de date din memoria sistemului, precum întreaga bază de date cu clienții unei companii, față de cea tradițională de pe hard disk drivere. Această metodă devine tot mai populară datorită nevoii tot mai mari de analiză complexă. Compania de analiză Gartner estimează că 35%6 dintre companiile mijlocii și mari vor adopta un astfel de tip de analiză până în 2015, față de 10% în 2012. Compania estimează că minim 50% dintre primele 2000 de companii ale lumii vor folosi computingul in-memory pentru a oferi beneficii suplimentare de la investițiile în soluții de tipul enterprise resource planning (ERP).

eBay, unul dintre cele mai importante magazine online din lume, operează volume de date de peste 50 petabytes (PB) pentru 100 de milioane de utilizatori. În baza testelor inițiale ale noilor procesoare Intel Xeon E7 v2 și a software-ului de analiză in-memory SAP’s HANA*, eBay a avut o mai mare performanță7 și înțelegere a unor volume mari de date, care vor ajuta la dezvoltarea de oportunități aducătoare de venit clienților companiei.

Construit pentru servere cu până la 32 de socket-uri8, cu configurații care suportă până la 15 nuclee de procesare și memorii de până la 1,5 terabytes (TB) per socket, noua gamă de procesoare atinge de două ori performanța medie a generațiilor anterioare3. Aceste îmbunătățiri ajută companiile să ruleze aplicații esențiale inclusiv business support systems (BSS), customer relationship management (CRM) și ERP pentru a opera mai eficient, la costuri mai mici și cu timp de răspuns mai mic2. De exemplu, o echipă de vânzări care beneficiază de aceste capabilități, poate maximiza venitul prin identificarea momentului potrivit pentru a vinde un produs, sau o companie petrolieră poate prezice mai bine când platformele sale au nevoie de mentenanță preventivă.

Pentru a reduce blocajele de date, gama de procesoare Intel Xeon Processor E7 v2 dispune de Intel® Integrated I/O, Intel® Data Direct I/O și suport pentru PCIe 3.0*, având o lățime de bandă de I/O de patru ori mai mare comparativ cu generațiile anterioare9 și oferă capacitate mai mare de stocare și conectivitate la rețea.

Uptime-ul sistemului și fiabilitatea sunt esențiale pentru aplicațiile critice. Gama de procesoare Intel Xeon Processor E7 v2 continuă tradiția Intel de a oferi cea mai bună fiabilitate și disponibilitate. Tehnologia Intel® Run Sure10 este construită pentru soluții “five nines” (care rămân operaționale 99,999% din timp) esențiale pentru datele critice pentru business prin reducerea frecvenței și a costurilor downtime-ului estimate sau nu.

Începând cu 18 februarie 21 de producători de sisteme din lume vor anunța peste 40 de platforme bazate pe gama de procesoare Intel Xeon E7 v2.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.