Ericsson, unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologie şi servicii de comunicaţii din lume, lansează şi pe piaţa europeană serviciul push-to-talk (PTT) compatibil...
cloudEricsson, unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologie şi servicii de comunicaţii din lume, lansează şi pe piaţa europeană serviciul push-to-talk (PTT) compatibil cu rețelele 4G, în parteneriat cu Kodiak. Decizia vine la scurt timp după introducerea acestui serviciu pe piaţa americană.

În urma parteneriatului, Ericsson găzduiește platforma furnizata de Kodiak Networks în centrul de date european și se ocupă de operarea non-stop a acestei cu ajutorul Centrului Global de Servicii din România.

Serviciul PTT este o soluție de apelare instant de ultimă generație cu funcționalități avansate, capabilități de gestionare centralizată online a contactelor și securitate – toate disponibile via rețele 4G LTE, 3G WCDMA/HSPA și rețele Wi-Fi. Cu ajutorul serviciilor PTT, utilizatorii pot avea asupra lor un singur dispozitiv mobil care să le permită să acceseze instant servicii de voce, date broadband, gestionarea forței de muncă și aplicații destinate productivității în teren. Serviciul PTT de la Ericsson și Kodiak încorporează tehnologie patentată de transmitere a vocii, permitându-le utilizatorilor să comunice instant cu audiențe mari doar prin atingerea unui buton, având astfel posibilitatea de a folosi telefoanele mobile asemeni unor stații de emisie-recepție

Mai mult decât atât, acesta este eficient din punct de vedere al costurilor, rapid și ușor de folosit. Este destinat în special organizațiilor cu forță de lucru mobilă – din domeniul construcțiilor, ospitalier, securității, petrolier, al utilităților, manufacturier, domeniul serviciilor de teren, educației și transporturilor.

Deoarece este un serviciu în cloud, operatorii vor putea să le ofere mereu clienților cea mai nouă versiune a serviciului PTT – fără a fi nevoiți să facă modificări costisitoare la infrastructura rețelei. Astfel, serviciul PTT este o soluție care va putea fi gestionată și actualizată în mod continuu din cloud.

 „Cu ajutorul serviciului nostru, utilizatorii pot comunica to un public larg doar prin simpla atingere a unui buton, folosindu-se de orice rețea au la dispoziție – inclusiv rețele 4G LTE, 3G WCDMA/HSPA sau rețele Wi-Fi, iar Ericsson este partenerul ideal pentru a furniza funcționalitățile și beneficiile sporite ale serviciului PTT în Europa”, a declarat Bruce Lawler, Co-founder and Chief Marketing Officer, Kodiak Networks.

„Acest serviciu s-a dovedit a fi foarte popular cu operatorii din SUA și clienții acestora, astfel încât suntem siguri că va avea parte de același succes și în Europa”, a menționat Luigi Migliaccio, Global Head of IT Managed Services, Ericsson. „Este singurul serviciu PTT capabil să susțină volumul de date generat de rețele 4G, fiind compatibil cu o gamă largă de terminale, inclusiv PC-uri, în timp oferă servicii de voce de cea mai bună calitate. Deoarece este conceput în cloud și dispune de toate capabilitățile oferite de centrele de date Ericsson și serviciilor de administrare a rețelelor, soluția PTT este ușor de implementat și poate fi folosită imediat de clienți”, a adăugat acesta.

Cea mai recentă versiune a serviciului PTT oferă funcționalități de criptare a vocii și semnalului, un sistem de prioritizare a apelurilor, posibilitatea de a administra online conturile corporate, o consolă integrată de dispecerat și capacitatea de a adăuga sau înlocui stațiile PMR (Private Mobile Radio).

Kodiak Networks este una dintre cele mai inovatoate companii din domeniul tehnologiei wireless ce dezvoltă aplicații integrate dedicate productivității în companii pentru operatorii mobili. În prezent, Kodiak este lider în materie de rețele PTT, fiind prezent în SUA și Europa pentru operatori ca AT&T, BellCanada și  Telefónica.

Ericsson este cel mai  important furnizor de tehnologie şi servicii de comunicaţii din lume. Portofoliul companiei include servicii, software şi infrastructură IT&C pentru operatori telecom, precum şi pentru alte industrii. În acest moment, reţelele Ericsson susţin peste 40% din traficul mobil din toată lumea şi deservesc, împreună, peste 2,5 miliarde de abonaţi.

Ericsson este prezent în 180 de ţări şi numără peste 110.000 de angajaţi la nivel mondial. Fondată în 1876, compania are sediul în Stockholm, Suedia. În 2013, compania a înregistrat venituri în valoare totală de 34,9 miliarde USD (227,4 miliarde coroane suedeze).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.