Conform celui mai recent studiu al companiei de cercetare de piaţă IHS Technology, citat de CNET, livrările de telefoane mobile echipate cu tehnologia wireless...
nfcConform celui mai recent studiu al companiei de cercetare de piaţă IHS Technology, citat de CNET, livrările de telefoane mobile echipate cu tehnologia wireless NFC (Near Field Communication), care permite partajarea de informaţii şi fişiere rapid şi fără fir, la distanţă mică, au atins nivelul de 275 milioane de unităţi în 2013.

Numărul acestor device-uri a crescut cu 128% din 2012, când s-au livrat 120 de milioane de smartphone-uri care suportă NFC, în acest an fiind posibilă o creştere de cel puţin 50%, ceea ce ar duce numărul acestora la 416 milioane de unităţi.

nfc-ihsOficialii HIS sunt de părere că până în 2018 numărul telefoanelor inteligente achipate cu tehnologie NFC ar putea ajunge la 1,2 miliarde de unităţi.

Totodată, cele mai multe telefoane cu NFC vândute anul trecut folosesc sistemul de operare Android – 254 de milioane de unităţi -, adică 93% din totalul vânzărilor.

Analiştii se aşteaptă ca în următorii patru ani numărul device-urilor Android cu NFC să atingă 844 de milioane de unităţi, mai ales că până în acest moment Apple s-a arătat prea puţin dispus să introducă această tehnologie pe gadgeturile sale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.