Potrivit unui raport al companiei de servicii financiare Nomura, citat de jurnaliştii Android Authority, sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, este unul dintre...
microsoft-androidPotrivit unui raport al companiei de servicii financiare Nomura, citat de jurnaliştii Android Authority, sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, este unul dintre cei mai mari aducători de profit pentru Microsoft.

Astfel, datorită înţelegerilor dintre cei doi giganţi privind drepturile de licenţă, Microsoft a strâns de pe urma Android un profit de 1,6 miliarde de dolari în cel mai recent an fiscal.

Rick Sherlund, analist în cadrul Nomura, este de părere că Microsoft câştigă circa 5 dolari din fiecare device cu Android vândut, ceea ce ar însemna că Microsoft acoperă circa 70% din piaţă prin acordurile de licenţă.

În plus, se pare că Android le aduce celor de la Microsoft de cinci ori mai mult decât propriul business cu Windows Phone. În raport, analiştii Nomura precizează faptul că deşi veniturile Windows Phone au fost de 3,3 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, profitul diviziei a fost de doar 347 de milioane de dolari.

În acest context nu trebuie să ni se mai pară uimitor faptul că Nokia – aflată acum în portofoliul Microsoft – va scoate un smartphone cu Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.