Organizatorii Olimpiadei de Iarnă de la Soci, citaţi de jurnaliştii Bloomberg, au anunţat faptul că aproximativ 80% dintre spectatorii care au achiziţionat bilete pentru...
Olympics_medal_Sochi_2014Organizatorii Olimpiadei de Iarnă de la Soci, citaţi de jurnaliştii Bloomberg, au anunţat faptul că aproximativ 80% dintre spectatorii care au achiziţionat bilete pentru competiţiile din cadrul acestui eveniment au fost prezenţi în primul weekend al acestuia.

Potrivit Alexandrei Kosterina, purtător de cuvânt în cadrul comitetului de organizare, pentru prima zi a competiţiei, 8 februarie, au fost vândute 92% dintre bilete. Există posibilitatea ca procentul lipsă al spectatorilor să se fi speriat de materialele din presă care arătau camere de hotel nefinisate, probleme cu apa sau alte chestiuni logistice, precum şi de cele care anunţau posibilitatea unor atacuri teroriste la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Aplicația QlikView Global Games – Winter Edition îți arată Jocurile Olimpice de la Soci

În ziua deschiderii competiţiilor, circa 30.000 de persoane au fost prezente în tribunele celor două parcuri olimpice (aflate la 30 de kilometri distanţă).  Totodată, comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Soci a anunţat că aproximativ trei miliarde de telespectatori din întreaga lume au urmărit, vineri seară, ceremonia de deschidere a competiţiei de iarnă.

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, care se desfăşoară în perioada 7-23 februarie, participă 3.000 de sportivi din 90 de ţări şi aproximativ 13.000 de jurnalişti.

Marriott deschide primul hotel din Soci, la timp pentru Olimpiadă

Potrivit vicepremierului Rusiei, aproximativ cinci miliarde de euro (214 miliarde de ruble) au fost investite în construcţii şi pregătirea Jocurilor Olimpice. În total, suma investită de Rusia pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă a ajuns la 37 de miliarde de euro (1.500 de miliarde de ruble), transformând competiţia de la Soci în cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.

TAROM te duce la Moscova cu 99 de euro începând din 30 martie

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a avut loc vineri, 7 februarie, începând cu ora 20:14 (ora Rusiei), organizatorii oferind un spectacol impresionant ce a avut ca subiect principal istoria şi cultura Rusiei. Zeci de mii de spectatori au fost purtaţi prin opt perioade istorice, o poveste împărţită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul şi secolul XX. Spectacolul a fost susţinut de 9.000 de persoane, între care 3.000 de artişti.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.