Producătorul japonez de electronice Sony, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, şi-a anunţat decizia de a concedia 5.000...
2VAIO_ProProducătorul japonez de electronice Sony, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, şi-a anunţat decizia de a concedia 5.000 de angajaţi ca parte a măsurilor de restructurare care vizează vânzarea diviziei de producţie de calculatoare şi transformarea diviziei TV într-o entitate separată de restul companiei.

Potrivit oficialilor Sony, concedierile vor viza 1.500 de persoane din Japonia, restul de 3.500 de angajaţi fiind la nivel internaţional. Prin această mişcare, compania speră că va putea reduce costurile cu o treime în următoarele 15 luni, înainte de începerea anului fiscal 2015.

Speculaţiile privind viitorul diviziei Vaio au existat de multă vreme, aşa că nu trebuie să ne mire faptul că unitatea care înregistrează pierderi constant va fi vândută către Japan Industrial Partners (JIP), un fond de investiţii interesat de preluarea acestui business.

În ceea ce priveşte divizia TV, oficialii Sony au declarat că este gata de un spin-off, urmând să devină o subsidiară de sine stătătoare până în luna iulie a acestui an. Pierderile aceasteia au fost reduse substanţial, de la 147,5 miliarde de yeni în 2011, la 69,6 miliarde de yeni un an mai târziu, iar odată cu transformarea ei într-o entitate separată se speră chiar intrarea pe profit în acest an fiscal. Ca nouă companie, divizia TV se va concentra mai mult pe producţia gadgeturilor hi-end, mai ales pe gama de televizoare 4K.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.