Pentru prima dată în România, afecțiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaționale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. Găzduit de Spitalul...
Lansare BRAIN InstitutePentru prima dată în România, afecțiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaționale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. Găzduit de Spitalul Monza, BRAIN Institute a fost fondat de către cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculară și tumorală), Prof. Dr. Ștefan Mindea (neurochirurgie spinală) și Dr. Anca Vișan (neuro-anestezie).

„Brain Institute îndeplinește aceeași misiune cu cea a Spitalului Monza: specialiști de elită în chirurgie și tehnologie de ultimă generație, în slujba pacientului. Parteneriatul ne oferă avantajul multidisciplinarității și posibilitatea de a avea, în cadrul aceleiași structuri, servicii medicale integrate (prevenție, diagnostic, tratament și reabilitare).”, a spus Carmen Drăgan, președinte Spitalul Monza.

BRAIN Institute este prima instituție medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și în cercetare și educație.

„Forma de antreprenoriat social, respectiv modelul non-profit, se potrivește perfect cu ambițiile echipei și ale fondatorilor. Asociații sunt salariați și nu vor lua niciodată dividente. Profitul brut (nu mai mult de 20%) va fi investit integral în dezvoltare, cercetare și modernizarea tehnicilor de lucru.”, a spus Ionuț Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de același obiectiv: a pune în valoare experiența acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanță. Dr. Sergiu Stoica, supraspecializat în neurochirurgie vasculară și tumorală la centre universitare renumite din Franța și Canada, a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic.

„BRAIN Institute lansează un model nou de îngrijire a pacienților: organizarea în jurul afecțiunilor, nu a specialităților medicale. Ce înseamnă asta pentru pacient? Echipa BRAIN Institute este responsabilă de tratamentul complet și de îmbunătățirea stării de sănătate, de la A la Z, a pacientului.”, a spus Dr. Sergiu Stoica, co-fondator BRAIN Institute.

Prof. Dr. Ștefan Mindea, specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă, aduce experiența acumulată în SUA, în calitate de director al secției de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford. Dr. Anca Vișan, medic primar în neuro-anestezie, are o experiență de peste 1000 de operații  neurochirurgicale.

„Investiția inițială de 40 milioane de euro în Spitalul Monza a fost gândită să susțină deschiderea mai multor departamente medicale. Astfel, structura, logistica, echipele de suport și spațiile pentru desfășurarea activității departamentului de neurochirurgie au fost incluse în aceasta. Investiția ulterioară, în valoare de 1 milion euro, a cuprins strict aparatura specifică neurochirurgiei.”, a declarat Luca Militello, director general Spitalul Monza.

Lansare BRAIN InstituteBRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal, cranian și neuro-anestezie.

Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către Brain Institute.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de același gând: a pune în valoare experiența acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanță.

Dr. Sergiu Stoica vine cu o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013.

I. Patrahau, Prof. Dr. S. Mindea, Dr. S. Stoica, C. Dragan, L. MilitelloProf. Dr. Ștefan Mindea completează cunoștințele și abilitățile colegului său, fiind specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă; acesta aduce experiența acumulată în SUA, în calitate de director al secției de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford, și profesor universitar în chirurgia spinală minim-invazivă la aceeași instituție.

Timp de patru ani consecutivi (în perioada 2009-2012), Dr. Ștefan Mindea a fost premiat în Top 5 al celor mai buni chirurgi de la Universitatea Stanford.

Dr. Anca Vișan, medic primar în neuro-anestezie, are o experiență de peste 1000 de operații  neurochirurgicale.

Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL, operează transnazal, împreună cu Dr. Sergiu Stoica, adenoamele hipofizare.

Echipa este completată de trei medici tineri specializați în Franța: Dr. Mihai Crăciun, Dr. Ionuț Gobej și Dr. Dorin Bică; aceștia sunt aliniați în totalitate cu standardele de calitate ale fondatorilor.

Echipele multidisciplinare dedicate fiecărei categorii de afecțiuni în parte reunesc Medici Asociați BRAIN Institute din următoarele specialități conexe: neurologie, endocrinologie, ORL, imagistică, reumatologie și kinetoterapie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.