Activitățile antreprenoriale implică o serie de competenţe şi abilităţi care pot fi învăţate şi aplicate în diferite contexte organizaţionale. Din acest motiv este de...
Cluj_StartUp_Weekend_Logo_HorizontalActivitățile antreprenoriale implică o serie de competenţe şi abilităţi care pot fi învăţate şi aplicate în diferite contexte organizaţionale. Din acest motiv este de preferat ca riscul unui esec sa fie minimizat, prin experimentarea in prealabil a acestui gen de activitate. Există soluţii optime pentru asemenea nevoi, iar Startup Weekend Cluj, unul din cele mai mari evenimente Startup Weekend din România, e cu siguranţă una dintre ele.

Pentru cea de-a treia ediție, care se va desfășura în weekendul 28 Februarie – 2 Martie 2014, echipa Startup Weekend Cluj propune participanților să-și testeze ideea de afacere într-un mediu atent planificat, fără riscuri majore, sub tutela mentorilor: experți tehnici și oameni de afaceri de success, care îi vor ghida și susține în a obține la finalul celor 2 zile de muncă intensă un produs sau serviciu minim viabil.

Misiunea evenimentului este de a educa, inspira și stimula oameni, echipe și comunități pentru a dezvolta idei de afaceri. Printre participanţii la eveniment se vizează antreprenorii, specialiştii de business şi marketing, inginerii, programatorii, designerii, experţii UI/UX, juriştii sau orice entuziaşti ai domeniilor adiacente. În seara de vineri se formează echipele iar pe parcusul următoarelor 2 zile, acestea construiesc un business pe baza unei aplicații web, mobile sau a unei idei inovatoare. În ultima zi de eveniment, afacerile vor fi evaluate de un juriu format din experţi în tehnologie la nivel național și internaţional.

Printre mentorii de renume la nivel international și membrii juriului care vor fi prezenți la eveniment, amintim: Thomas Bachem (Membru al bordului Bundesverband Deutsche Startups), Snorri H. Gudmundsson (CEO GC Venture Consulting), Rafael Baur (Director-wenglor sensoric Gmbh), Patrik Jansson (Investitor și Manger de dezvoltare al MTG CEE), Simon Obstbaum (Fondatorul YOPESO și Business Angel), Christoph Raethke (Foundatorul BSA Berlin Startup Academy UG) și membri importanți de pe scena locală: Bogdan Iordache (CEO, co-founder at How to Web), Daniel Enache (Business angel și entreprenor), Calin Văduva (Managing Director at Fortech), plus alte nume importante care se regăsesc pe site-ul evenimentului.

Startup Weekend este o organizație non-profit care promovează educația experimentală a antreprenoriatului și se implică în mod activ în creșterea și dezvoltarea comunității globale de antreprenori.

Această mișcare își propune prin evenimentele sale să învețe participanții cum sa pună bazele unui startup. Este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionați din întreaga lume, cu peste 800 de evenimente organizate până în prezent în peste 150 de țări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.