Weekendul Comediei Scurte are loc sambata, 1 februarie si duminica, 2 februarie la Cinema Patria. Pe langa filme, experienta ShortsUP include si o expozitie...
Afis Weekendul Comediei ScurteWeekendul Comediei Scurte are loc sambata, 1 februarie si duminica, 2 februarie la Cinema Patria. Pe langa filme, experienta ShortsUP include si o expozitie colectiva in care 13 artisti urbani isi impartasesc framantarile egocentriste.

După o săptămână de stat în casă, moralul cinefililor bucureșteni va fi ridicat de două seri consecutive de comedii scurte și bune. Sâmbătă și duminică, ShortsUP propune terapia prin umor de calitate, care promite să descrețească frunțile celor mai îngândurați spectatori. Evenimentul Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie la Cinema Patria și include două programe diferite de scurtmetraje premiate, o expoziție de artă contemporană și spațiu de entertainment pentru manifestarea amorului propriu.

Programul Weekendul Comediei Scurte reunește 21 de scurtmetraje din Franța, Irlanda, America, Australia, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda și România. Firul roșu al producțiilor prezentate la ShortsUP este aventura căutării propriei identități în spații culturale diferite. Multe din comediile selectate se inspiră din viață de familie în care eroii încearcă să se facă remarcați și acceptați, altele vorbesc despre iubire sau despre provocările îndrăznețe care te fac să-ți depășești limitele.

Sâmbătă și duminică, spectatorii vor întâlni la Cinema Patria câteva din cele mai populare genuri comice: romance, comedie neagră, haz-de-necaz, ironie sau parodie. Râsul va fi bine reprezentat în ambele seri ShortsUP, în cantități și intensități diferite. Din seria filmelor la care la care râzi de te prăpădești face parte scurtmetrajul Și Bruce Lee joacă badminton (r. Corrie Chen, Australia, 2011), o comedie copioasă despre un adolescent introvertit care visează să ajungă cel mai bun jucător de badminton din lume.

Comedia neagră e prezentă în programul de sâmbătă cu Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), cea mai bună animație la L.A Shorts Fest. Realizat în totalitate cu tehnici digitale, filmul spune povestea lui Albert, o veveriță care se confruntă cu frici ce îi depășesc așteptările. Categoria scurtmetrajelor de râsu plânsu e inaugurată de Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013),  mostră de umor franțuzesc ce-l are în prim plan pe Doctorul Semyc, specializat în diagnosticarea unei boli emoționale extrem de răspândită, pentru care nu s-a găsit încă nicio vindecare.

Seara de duminică aduce gustul comediilor romantice cu Băiețelul din Balon (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2011), animație distinsă cu premiul publicului la Palm Springs ShortFest. Rupert, un băiețel de 10 ani, ar face orice pentru a videca rănile primei iubiri eșuate, chiar dacă trebuie să recurgă la magie. Programul integral al filmelor poate fi consultat pe www.shortsup.ro.

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 25  de lei pe seară sau 40 de lei pentru ambele seri (sub formă de abonament), sau la fața locului (Cinema Patria) la prețul de 35 de lei pe seară.  

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.