Oficialii Apple se aşteptau la nişte cifre bune pentru primul trimestru al anului financiar 2014, însă ce s-a întâmplat a fost surprinzător chiar şi...
appleOficialii Apple se aşteptau la nişte cifre bune pentru primul trimestru al anului financiar 2014, însă ce s-a întâmplat a fost surprinzător chiar şi pentru ei.

Veniturile companiei cu sediul în Cupertino au atins nivelul de 57,6 miliarde de dolari, un record pentru Apple în ceea ce priveşte rezultatele dintr-un trimestru. În acelaşi timp, profitul a atins nivelul de 13,1 miliarde de dolari, similar cu recordul înregistrat anul trecut.

Mac la aniversare. Ce se întâmplă cu vedeta Apple la 3 decenii după lansare

În mod tradiţional, pentru Apple, primul trimestru al anului fiscal, care ţine monitorizează evoluţia companiei din luna octombrie până în decembrie, este cel mai bun.

Alimentat de introducerea unor device-uri atrăgătoare atât ca design cât şi ca specificaţii tehnice – iPad Air, iPad Mini cu Retina Display, iPhone 5C şi 5S, nu ar trebui să ne mire faptul că T1 a fost unul de succes pentru companie.

Vânzările iPhone au trecut pragul de 50 de milioane de unităţi pentru prima dată într-un singur trimestru, ajungând la 51 de milioane. Şi iPad a avut un record: 26 de milioane de unităţi vândute în T1.

Gadget rumors: iPhone 6 va avea două versiuni cu ecrane de 4,7 şi 5,7 inci

În acelaşi timp, însă, iPod, cândva una dintre vedetele companiei, abia a vândut 6 milioane de unităţi, o scădere cu mai mult de jumătate faţă de cele 12,7 milioane de gadgeturi vândute în perioada similară a anului trecut.

Totodată, deşi Mac-urile au adus mai puţin de 13% din venitul Apple pe 2013, acestea reprezintă încă o parte importantă din istoria companiei. În primul trimestru al anului fiscal 2014, acestea au adus 6,4 miliarde de dolari în conturile companiei, la vânzări de 4,8 milioane de gadgeturi.

Gadget trends: Apple şi Samsung, două treimi din piaţa de smartphone-uri din SUA

Referitor la estimările pentru următorul trimestru fiscal, oficialii Apple se aşteaptă la venituri între 42 şi 44 de miliarde de dolari. În T2 2013 compania a fîcut un profit de 9,5 miliarde de dolari la 43,6 miliarde de dolari venituri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.