După un şir de achiziţii în domeniul roboticii, gigantul din tehnologie Google a anunţat recent că va achiziţiona DeepMind, o companie londoneză care activează...
deepmindDupă un şir de achiziţii în domeniul roboticii, gigantul din tehnologie Google a anunţat recent că va achiziţiona DeepMind, o companie londoneză care activează în domeniul Inteligenţei Artificiale (Artificial Intelligence – AI).

Potrivit informaţiilor vehiculate în presa internaţională, tranzacţia se situează la o valoare cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari. Totodată, Facebook şi-a manifestat interesul pentru startup-ul englez fiind în discuţii pentru achiziţia sa spre finalul anului trecut.

New trends: Microsoft Research a construit un lift dotat cu Inteligenţă Artificială

DeepMind a fost fondată de cercetătorul în neuroştiinţe Demis Hassabis, un fost campion de şah, dezvoltatorul Skype şi Kazaa, Jaan Tallin, şi de cercetătorul Shane Legg.

Aceasta este cea mai recentă încercare a Google de a avea în portofoliu o serie de experţi în Inteligenţă Artificială şi de a concura cu alte companii din tehnologie care intră tot mai agresiv pe acest domeniu (Facebook l-a angajat recent pe profesorul NYU Yann LeCunn pentru a conduce laboratorul de AI, computerul Watson al IBM lucrează acum la deep learning – învăţare profundă -, iar Yahoo a achiziţionat LookFlow).

Google ia cu asalt casele: a dat 3,2 mld. dolari pentru Nest, compania “părintelui” iPod

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.