La început a fost principala sursă de venit a Apple. Acum, la trei decenii de la lansare, Mac-ul este aproape o umbră a acelor...
steve-jobs-macintosh3La început a fost principala sursă de venit a Apple. Acum, la trei decenii de la lansare, Mac-ul este aproape o umbră a acelor vremuri, fiind pe locul trei în rândul gadgeturilor care aduc cel mai mare venit pentru gigantul din Cupertino, după iPhone şi iPad.

Pe 24 ianuarie 1984, Steve Jobs prezenta cu emoţie în California, în faţa unui public entuziasmat (o imagine care a marcat de-a lungul anilor toate prezentările sale), ceea ce trebuia să fie cel mai de succes produs al Apple, proiectul său de suflet, cel care avea să transforme compania în cel mai mare jucător de pe piaţa de calculatoare: Macintosh, primul calculator de dimensiuni mici, cu interfață grafică pentru utilizator.

După telefoanele colorate, Apple are noi vedete: tabletele iPad Air şi Mini cu Retina display

Un proiect controversat, costisitor, cu probleme tehnice, cel care a dus la înlăturarea lui Jobs de la conducerea companiei, Mac a fost deopotrivă iubit şi hulit. Acum, la 30 de ani de la prima sa apariţie pe scenă, computerul mai reuşeşte să genereze doar a opta parte din venitul total al Apple (în anul fiscal 2013, Mac a adus doar 21,5 miliarde de dolari companiei). Anul începuse deja cu probleme pentru acest simbol al companiei americane. apple mac

În primul trimestru din 2013, ingenerii Apple nu reuşiseră să întrunească termenul de livrare pentru iMac, vânzările acestuia, deja firave  şi care ţineau cu greu pasul industriei, prăbuşindu-se.

În continuare compania are probleme cu livrarea Mac-urilor şi cu respectarea termenelor. De data aceasta, Mac Pro este cel pe care Apple nu reuşeşte să îl asambleze destul de repede, chiar dacă cererea există.

Analiştii sunt de părere că Apple va reuşi să vândă 4,6 milioane de Mac-uri în primul trimestru al anului fiscal 2014. Vom vedea ce s-a întâmplat chiar luni, pe 27 ianuarie, data la care compania raportează veniturile din T1.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.