Când vorbim despre telefoane mobile şi tablete ceea ce ne interesează, de cele mai multe ori, este ce ne aduce în plus ecranul (ok,...
sharp-aquous-phone-miniCând vorbim despre telefoane mobile şi tablete ceea ce ne interesează, de cele mai multe ori, este ce ne aduce în plus ecranul (ok, şi procesorul, memoria sau camera foto). Un lucru pe care inginerii Sharp îl iau mult prea bine în seamă deopotrivă, când vorbim despre ecrane TV dar şi despre ecrane pentru smartphone-uri şi tablete.

Compania japoneză, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de tehnologie la nivel mondial, a lansat două device-uri prin care duc înţelesul termenului subţire la un alt nivel şi care ne fac să realizăm că în ceea ce priveşte gadgeturile, importanţi sunt pixelii, nu materialul din care e realizată carcasa.

Gigantul din sufragerie!

Ambele gadgeturi, un smartphone şi o tabletă, împing dimensiunea ecranului la maximum, un feature pe care oficialii Sharp îl denumesc design EDGEST. Nu sunt chiar o reprezentare a display-urilor edge-to-edge, dar cele două gadgeturi se îndreaptă cu paşi rapizi spre acest concept.

AQUOS Phone Mini are un ecran de 4,5 inci cu rezoluţie de 1920 X 1080 şi cântăreşte doar 115 grame. Nu se ştie procesorul cu care este echipat smartphone-ul, însă camera are 13,1 MP, are o capacitate de stocare de 16 GB şi 2 GB de RAM.

CES 2014: pe lângă tehnologia 8K, Sharp dezvăluie cinci noi produse audio pentru 2014

AQUOS Pad este la fel de subţire ca şi telefonul (în cel mai gros punct măsoară 10,8 mm), cu un ecran full HD de 7 inci şi o baterie de 4.080 mAh. 

Sharp aduce la CES tehnologie 8K și ecrane 3D care nu mai au nevoie de ochelari

Din păcate, cele două gadgeturi revoluţionare nu vor părăsi piaţa japoneză, însă ar putea deschide drumul pentru o nouă generaţie de telefoane şi tablete unde marginile nu vor mai lua din spaţiul ecranului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.